Nastavak EU programa za mlade državne službenike na Zapadnom Balkanu

06. oktobar 2017. |

Nastavak EU programa za mlade državne službenike na Zapadnom Balkanu

Evropska komisija i Britanski savet nastavljaju sprovođenje regionalnog projekta „EU program za mlade profesionalce na Zapadnom Balkanu” (EU Scheme for Young Professionals in the Western Balkans) čiji je cilj izgradnja administrativnih kapaciteta mladih državnih službenika u zemljama Zapadnog Balkana, kao i jačanje regionalne saradnje. Realizacija programa je podstaknuta dobrim rezultatima prošlogodišnjeg pilot projekta čiji su rezultati predstavljeni na Samitu lidera Zapadnog Balkana u Trstu, jula 2017. godine.  

Projektom je predviđena obuka na prestižnom francuskom institutu Sciences Po u Parizu, tokom decembra 2017. godine, kao i na Koledžu Evrope u Brižu, tokom januara/februara 2018. godine, u ukupnom trajanju od četiri nedelje. Nastavkom projekta planirani su dvonedeljni programi razmene, odnosno sekondment u zemljama regiona, tokom marta/aprila 2018. godine i održavanje alumni konferencije u maju 2018. godine. Program je namenjen i za petoro kandidata, državnih službenika Republike Srbije sa radnim iskustvom od 2 do 5 godina, koji govore engleski jezik i učestvuju u kreiranju politika i u strateškom planiranju u Kabinetu predsednika Vlade, Ministarstvu spoljnih poslova, Ministarstvu finansija i u Ministarstvu za evropske integracije, kao i državnim službenicima iz resornih ministarstava koji su članovi pregovaračkih grupa i bave se evropskim integracijama.

Prijavljivanje zainteresovanih kandidata se obavlja elektronskim putem, odlaskom na link www.eu4wb6.com na kojem se nalaze prijavni formular i detaljne informacije u vezi sa kriterijumima i procedurama selekcije. Prijave se mogu podnositi do 10. oktobra 2017. godine.