Informacije Aktuelnosti

OTVOREN PRVI POZIV ZA PODNOŠENjE PREDLOGA PROJEKATA U OKVIRU PROGRAMA PREKOGRANIČNE SARADNjE SRBIJA-BOSNA I HERCEGOVINA 2014-2020

02. oktobar 2017. | Beograd

OTVOREN PRVI POZIV ZA PODNOŠENjE PREDLOGA PROJEKATA U OKVIRU PROGRAMA PREKOGRANIČNE SARADNjE SRBIJA-BOSNA I HERCEGOVINA 2014-2020

Vlada Republike Srbije, Ministarstvo finansija, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava EU (CFCU) u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije Vlade Republike Srbije i Direkcijom za evropske integracije Bosne i Hercegovine objavljuje Prvi poziv za podnošenje predloga projekata.

Projekti  će biti finansijski podržani iz IPA budžeta prekograničnog programa Srbija-Bosna i Hercegovina za 2014, 2015. i 2016 godinu.
 
Prvi poziv za dostavljanje predloga projekata u okviru Prekograničnog programa Srbija-Bosna i Hercegovina 2014-2020 ima za cilj unapređenje održivog planiranja u oblasti životne sredine i podsticanje biodiverziteta, te jačanje kulturnog identiteta programskog područja. Aktivnosti finansirane kroz projekte mogu se sprovoditi samo na programskom području.
 
Predloge projekata slati poštom, dostaviti lično ili putem kurirske službe na sledeću adresu:
 
Ministarstvo finansija
Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava EU (CFCU)
Odeljenje za organizaciju postupka ocenjivanja ponuda i ugovaranje
Sremska 3-5, V sprat,
11000 Beograd, Republika Srbija
Rok za dostavljanje rezimea projekata je 16. novembar 2017. (u slučaju lične dostave, rok za prijem je 15:00 sati istog dana). Prijave koje budu podnete posle ovog roka biće isključene iz procesa ocenjivanja.
 
Ovim pozivom za podnošenje predloga projekata su opredeljena sredstva u iznosu od 5,4 miliona evra koja će biti dodeljivana u formi donacije (bespovratne finansijske pomoći), pri čemu korisnici obezbeđuju, u vidu sufinansiranja, minimum 15% ukupnog budžeta predloženog projekta iz sopstvenih izvora, ili iz sredstava koja nisu iz budžeta Evropske unije. Minimalni iznos donacije po ugovoru je 120.0000 evra dok je maksimalni iznos 1.000.000,00 evra.

Konkursnu dokumentaciju kao i sve ostale infomacije možete pronaći na:

 http://www.evropa.gov.rs/CBC/PublicSite/NewsAndEvents.aspx

youtube_logo

 

 

Četvorominutna animacija koja na popularan način predstavlja složen proces pregovora za članstvo u EU.

 

 

Pogledajte zanimljiv video o tome šta se u Srbiji finansira IPA sredstvima: