J. Joksimović: Region, kao Srbija, da pokaže konstruktivnost

24. septembar 2017. | Salcburg

J. Joksimović: Region, kao Srbija, da pokaže konstruktivnost

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović izrazila je danas očekivanje da će region pokazati konstruktivnost koju je Srbija već pokazala.

"Radimo konkretne stvari, a nadamo se i da će politički odnosi, i drugi u regionu pokazati istu posvećenost i konstruktivnost kao i mi, pa će onda svima verovatno biti i bolje i lakše", rekla je za Tanjug Joksimović, koja je učestvovala na dvodnevnom forumu "Sledeća generacija članica EU" u Salcburgu. 

Kaže da je priliku da učestvuje na forumu iskoristila i za razgovor sa komesarom za susedsku politiku i proširenje Johanesom Hanom, za koga je rekla da je prisutan i u regionu, a posebno u Srbiji.

Sa Hanom je, kaže, razgovarala o planovima za otvaranje poglavlja do kraja godine.

Moguće je da ćemo imati jednu konferenciju u oktobru. Ako se to ne desi, imaćemo u decembru gde ćemo sigurno otvoriti tri poglavlja za koja smo spremni", kaže Joksimović.

Najavila je da putuje u Brisel gde će razgovarati sa predstavnicima država članica EU, te da će sa komesarom Hanom u sredu potpisati i sektorsku budžetsku podršku od 27,5 miliona evra bespovratne pomoći za razvoj sektora obrazovanja.

(izvor: Tanjug)