J. Joksimović: Ekonomski razvoj, prevencija sukoba i konflikata

24. septembar 2017. | Salcburg

J. Joksimović: Ekonomski razvoj, prevencija sukoba i konflikata

Ekonomska diplomatija i ekonomski razvoj su zapravo prevencija sukoba i konflikata u regionu i to je ono što treba da bude fokus evropskih integracija, izjavila je danas ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović.

"Političke teme su takve da ćemo još verovatno dugo debatovati ali ekonomska diplomatija, ekonomski razvoj, su zapravo prevencija sukoba i konflikata i to je ono što treba da bude fokus evropskih integracija", rekla je za Tanjug Joksimović, koja je učestvovala na dvodnevnom forumu "Sledeća generacija članica EU" u Salcburgu.

Navela je da su njene kolege ministri iz regiona predstavile svoje domete u tom pogledu, ali da joj se čini da Srbija zaista prednjači.

"Naše ministarstvo je čak strukturirano tako da su nam dva sektora posvećena lokalnom i regionalnom razvoju i korišćenju fondova. Građanin je u centru procesa evropskih integracija i ukupan razvoj, razvoj naše ekonomije, naše države i naših građana, i lokalni ekonomski razvoj, to je ono što nas rukovodi", poručila je Joksimović.

(izvor: Tanjug)