Uručeni paketi građevinskog materijala za izbeglice

01. septembar 2017. | Beograd

Uručeni paketi građevinskog materijala za izbeglice

U okviru Regionalnog stambenog projekta (RSP) danas su uručeni ugovori za dodelu 302 paketa građevinskog materijala za izbeglice iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, koje imaju prebivalište na teritoriji Beograda.  

Paketi građevinskog materijala, u vrednosti do 9.000 evra, u okviru potprojekta 3, čija je ukupna vrednost 13.64 miliona evra, obezbeđeni su donatorskim sredstvima, prvenstveno Evropske unije i SAD, u okviru trećeg potprojekta RSP Srbije.

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović istakla je da RSP treba da bude poruka primenjene humanosti međunarodne zajednice i odgovornosti naše države da učinimo sve da život izbeglica, koji je bio nesumnjivo težak, učinimo boljim i jednostavnijim sa izgledima za bolju budućnost.

Podsetila je da EU zna da je privatna imovina svetinja, što se ne dovodi nikada u pitanje.

„Nažalost, znate da je teško steći, ali i izgubiti ono što ste stvarali i ulagali. Zato je Vlada, sa partnerima, postavila kao prioritet da nađemo sredstva, i u razumnom roku da obezbedimo zamenu za ono što ste ostavili gde ste živeli i što vam je oteto“, kazala je ona.

Najavila je da će vrlo brzo potpisati još jedan ugovor, sedmi paket RSP, u vrednosti od 9.2 miliona evra, kao i da se nada da će u narednom periodu poći za rukom da se reše problemi velikog broja porodica.