Iskustva Srbije u EU integraciji dragoceno Jermeniji

19. jul 2017. | Beograd

Iskustva Srbije u EU integraciji dragoceno Jermeniji

Delegacija Republike Jermenije započela je trodnevnu radnu posetu Srbiji. Cilj posete je razmena iskustava i predstavljanje rezultata Republike Srbije u okviru evropskih integracija, sa posebnim osvrtom na korišćenje finansijske podrške Evropske unije.

Mihajilo Dašić je u ime Ministarstva za evropske integracije poželeo dobrodošlicu jermenskim kolegama i predstavio im tok procesa evropske integracije naše zemlje i osnove koordinacije razvojne pomoći u Srbiji i posebno EU donatorskih sredstava.

U Ministarstvu evropskih integracija, koje je i domaćin ovog događaja, delegaciji će u obimnom višednevnom programu biti prezentovano planiranje, programiranje, monitoring i izveštavanje u okviru IPA, rezultati sprovođenja programa prekogranične i transnacionalne saradnje i sektorska budžetska podrška Evropske unije za sprovođenje reforme državne uprave Srbije. 

Gosti će imati priliku da se upoznaju i sa procedurama u oblasti TAEKS i Tvining programa u Srbiji, koordinacijom komunikacionih aktivnosti procesa pristupanja Srbije EU i strateškom pristupu razvoju vidljivosti IPA, a predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Ministarstva pravde izložiće uspešne primere iz prakse sprovođenja EU projekata.