TAEKS ekspertska misija – Procena izloženosti stanovništva radioaktivnim zračenjima

06. jul 2017. | Beograd

TAEKS ekspertska misija - Procena izloženosti stanovništva radioaktivnim zračenjima

Organizator: Agencija za zaštitu od jonizujućih zračenja i nuklearnu sigurnost

J. Joksimović: Moj poznanik Kovač se nešto zbunio

15. avgust 2018. | Beograd

Najave iz Hrvatske o mogućem blokiranju našeg evropskog puta me ne iznenađuju, ali i još važnije ne frustriraju me, jer znam koliko je Srbija ozbiljna u reformskoj politici na evropskom putu i odgovorna u međunarodnim komplikovanim odnosima, kaže ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović za Novosti od srede, a povodom poslednjih „pretnji” koje stižu iz Hrvatske.

Sedmi godišnji Forum Dunavske strategije, 18-19. oktobar 2018, Sofija, Bugarska – registracija otvorena

06. avgust 2018. |

Prijava učešća za sedmi godišnji Forum Strategije EU za Dunavski region (Dunavska strategija, EUSDR), u organizaciji Republike Bugarske, predsedavajuće Dunavskom strategijom, i Evropske komisije, koji se održava 18. i 19. oktobra 2018. godine u Sofiji je sada otvorena.

Objavljen Zbornik studentskih radova o EU 2018.

03. avgust 2018. | Beograd

Zbornik koji se nalazi pred vama predstavlja rezultat drugog konkursa Ministarstva za evropske integracije Republike Srbije za najbolje studentske radove o Evropskoj uniji. Konkurs smo objavili u februaru 2018. godine, kako bismo i ovom inicijativom doprineli kvalitetnijem promišljanju o EU, o procesima i promenama koje integracija Srbije u ovu zajednicu podrazumeva, kao i podizanju nivoa svesti među studentima o značaju akademskog pisanja i pristupa temama koje su od suštinskog značaja za celokupno društvo. Ovaj zbornik, drugi po redu, kao i interesovanje koje je vladalo za prošlogodišnji, pokazuje da nismo pogrešili.

J. Joksimović: Projekat Viktora Orbana nije zamena za EU, već je, pored ostalog i model saradnje kojim se podržava evropski put Srbije

01. avgust 2018. | Beograd

Povodom izjave mađarskog premijera Viktora Orbana da Srbija bude deo projekta E6 (unija Mađarske, Srbije, Slovačke, Češke , Poljske i Rumunije), ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović u izjavi za Srpski telegraf rekla je da ovo nije ideja protivteže ili zamene za EU, već očekivana reakcija na različite predloge o reformisanju EU.

J. Joksimović: Otvaranje Poglavlja 31 teško pre kraja godine

31. jul 2018. | Beograd

Litvanija je i dalje protivnik toga da Srbija u pristupnim pregovorima sa EU otvori Poglavlje 31 koje se odnosi na spoljnu, bezbednosnu i odbrambenu politiku, prvenstveno zbog odnosa Beograda i Moskve, a ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović kaže da se to do kraja godine verovatno neće dogoditi.

Održana implementaciona radionica za projektne partnere iz Srbije u okviru transnacionalnog programa ADRION

31. jul 2018. | Beograd

Ministarstvo za evropske integracije organizovalo je 26. jula 2018. godine, u prostorijama Privredne komore Srbije u Beogradu, implementacionu radionicu za projektne partnere iz Republike Srbije u okviru Prvog javnog poziva Jadransko-jonskog transnacionalnog programa - ADRION.

Sijarto: Godina 2025. dalek datum, Srbija što pre da postane članica

27. jul 2018. | Beograd

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović kazala je danas da Mađarska podržava Srbiju u otvaranju svih poglavlja za koje je Srbija tehnički spremna u pristupnim pregovorima, dok je ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto naveo da je za Mađarsku veoma dalek datum 2025. godina i da bi Srbija trebalo da postane članica EU što pre.

J. Joksimović: Kroz evropske integracije sprovodimo ciljeve održivog razvoja i poboljšavamo kvalitet života građana

26. jul 2018. | Novi Sad

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović i potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević otvorili su danas konferenciju na kojoj je predstavljen projekat „Revitalizacija navigacione infrastrukture kanala Begej“, koji je finansiran iz Interreg - IPA Programa prekogranične saradnje Rumunija - Srbija.

J. Joksimović: Srbija vodi odgovornu evropsku politiku

24. jul 2018. | Beograd

Vlada Srbije ne daje nerealna obećanja, već pomno prati dešavanja u Evropi i svetu i nastoji da na sveobuhvatan, i za našu zemlju i građane najbolji način, sprovodi odgovornu i promišljenu evropsku politiku, izjavila je sinoć ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović.

J. Joksimović i Fratini: Srbija vodi odgovornu i promišljenu evropsku politiku

23. jul 2018. | Beograd

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je sa predsednikom Italijanskog društva za međunarodnu organizaciju Frankom Fratinijem o nastavku procesa pristupanja Srbije EU i odnosima sa tom organizacijom, reformama koje se sprovode tokom evropskih integracija, prilikama u regionu i ostalim važnim temama.

J. Joksimović i Siluris: Konkretna saradnja Srbije i Kipra u evropskim integracijama

23. jul 2018. | Beograd

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović sastala se sa predsednikom Predstavničkog doma Kipra Demetrosom Silurisom, sa kojim je razgovarala o bilateralnim odnosima, nastavku pristupanja Srbije EU i saradnji u tom procesu, reformama koje se sprovode tokom evropskih integracija, prilikama u regionu i drugim aktuelnim pitanjima.

Počelo planiranje nacionalnih prioriteta Republike Srbije za međunarodnu pomoć 2019 – 2025.

20. jul 2018. | Beograd

Ministarstvo za evropske integracije pokrenulo je proces izrade višegodišnjeg planskog dokumenta za međunarodnu razvojnu pomoć za period 2019 -2025. godine, čiji je cilj preciziranje nacionalnih prioriteta i mera razvoja koje treba da se sufinansiraju iz razvojne pomoći.

J. Joksimović i Etinger: Srbija može da bude dobar primer razvoja kroz evropske integracije

19. jul 2018. | Beograd

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je sa komesarom EU za budžet i ljudske resurse Ginterom Etingerom o modelima i načinima na koje će Srbija - kao kandidat za članstvo, koristiti finansijska razvojna sredstva Unije, a koja će biti u funkciji napretka naše države.

TAEKS Ekspertska misija: Kontrola opasnosti od velikih nesreća koje uključuju opasne materije, 16-20. jul, u Beogradu. Korisnik: Ministarstvo zaštite životne sredine

16. jul 2018. | Beograd

TAEKS Ekspertska misija: Kontrola opasnosti od velikih nesreća koje uključuju opasne materije, 16-20. jul, u Beogradu. Korisnik: Ministarstvo zaštite životne sredine

Drugi poziv za prijavu predloga projekata u okviru INTERREG IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska – Srbija 2014-2020 u brojevima

13. jul 2018. | Beograd

Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da je Drugi poziv za prijavu predloga projekata u okviru INTERREG IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska - Srbija 2014-2020 zvanično zatvoren u petak, 6. jula 2018. godine u 15.00 časova.

J. Joksimović: Imamo punu podršku Kipra na putu ka EU

12. jul 2018. | Nikozija

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović sastala se danas sa ministrom inostranih poslova Kipra Nikosom Hristodulidesom i istakla da je Kipar prijateljska zemlja koja pokazuje izvanredno razumevanje za evropski put Srbije.

Joksimović je navela da Srbija i Kipar ne samo da nemaju otvorenih pitanja, već su i dve zemlje koje se međusobno podržavaju u najznačajnijim pitanjima, poput teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

Strpljenje i reformski kurs vode nas u EU

11. jul 2018. | Beograd

Srbija je uveliko na svom evropskom putu a kada će stići do cilja, odnosno članstva u Evropskoj uniji, zavisi i od Brisela i od Beograda. Evropski zvaničnici neformalno pominju 2025. kao okvirnu godinu pridruživanja, što je, kaže naša sagovornica, indikator da se na Srbiju ozbiljno računa. Iako se nekima  ova godina čini daleko a proces pridruživanja spor i uslovljen, nastavlja se sa reformama koje obezbeđuju članstvo i što je možda najvažnije - kvalitetnije društvo u celini.

Lista vrednovanja i rangiranja predloga projekata podnetih na konkurs Ministarstva za finansiranje i sufinansiranje projekata organizacija civilnog društva od javnog interesa u oblasti informisanja o Evropskoj uniji i evropskoj integraciji Srbije

10. jul 2018. | Beograd

Konkursna komisija Ministarstva za evropske integracije za finansiranje i sufinansiranje projekata organizacija civilnog društva od javnog interesa u oblasti informisanja o Evropskoj uniji i evropskoj integraciji Srbije, u sastavu: Ivana Đurić, načelnik Odeljenja za komunikacije, Sektor za komunikacije, obuku i pripremu srpske verzije pravnih tekovina Evropske unije, Nataša Savić Janjić, rukovodilac Grupe za komunikacione poslove u procesu pristupanja Srbije EU i Milica Marković Tomić, rukovodilac Grupe za komunikaciju o EU fondovima, utvrdila je Listu vrednovanja i rangiranja prijavljenih projekata.

J. Joksimović i Kukan: Evropski parlament prepoznaje konstruktivnu i aktivnu ulogu Srbije

09. jul 2018. | Beograd

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je sa predsednikom Odbora Evropskog parlamenta za stabilizaciju i pridruživanje EU i Srbije Eduardom Kukanom o nastavku evropskih integracija Srbije, dinamici sprovođenja reformi, situaciji u regionu, migrantskoj krizi i drugim važnim temama.

Evropska unija nije bankomat, to je najbolje mesto za život i rad

08. jul 2018. | Beograd

Ulazak Srbije u Evropsku uniju 2025. godine je realan cilj, a reforme koje na tom putu sprovodimo treba da dovedu do toga da građani žive bolje i da budu zadovoljniji svojom državom, institucijama i kvalitetom života, ističe u intervjuu za Kurir ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović. EU je, kaže ona, još uvek najbolje mesto za život i rad. Dodaje i da Srbiji iz Unije godišnje stiže 200 miliona evra bespovratne pomoći.

youtube_logo

 

 

Četvorominutna animacija koja na popularan način predstavlja složen proces pregovora za članstvo u EU.

 

 

Pogledajte zanimljiv video o tome šta se u Srbiji finansira IPA sredstvima: