TAEKS ekspertska misija – Procena izloženosti stanovništva radioaktivnim zračenjima

06. jul 2017. | Beograd

TAEKS ekspertska misija - Procena izloženosti stanovništva radioaktivnim zračenjima

Organizator: Agencija za zaštitu od jonizujućih zračenja i nuklearnu sigurnost

Taeks ekspertska misija – Natura 2000, 5-9. februar, korisnik Ministarstvo zaštite životne sredine

05. februar 2018. |

Taeks ekspertska misija - Natura 2000, 5-9. februar, korisnik Ministarstvo zaštite životne sredine

 

Drugi poziv za prikupljanje predloga projekata

22. januar 2018. | Beograd

Ministarstvo za regionalni razvoj i javne radove Republike Bugarske

(Upravljačko telo Programa)
u saradnji sa

Ministarstvom za evropske integracije Vlade Republike Srbije

(Nacionalno telo Programa)

Objavljuje 22. januara 2018. godine drugi javni poziv za prikupljanje predloga projekata sa ciljem poboljšanja prekogranične saradnje između Bugarske i Srbije u okviru Interreg-IPA Programa prekogranične saradnje Bugarska-Srbija 2014-2020. Program je ko-finansiran iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć II (IPA II fond) Evropske unije.

J. Joksimović: Evropske integracije podržava 52 odsto građana

22. januar 2018. | Beograd

Proces evropskih integracija podržava 52 odsto građana Srbije, a EU je prepoznata kao najveći donator naše zemlje, rekla je danas ministar evropskih integracija Jadranka Joksimović.

J. Joksimović: Vučićeva poseta KiM pokazala posvećenost miru i dijalogu

22. januar 2018. | Beograd

Poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji šalje jasnu poruku da je Srbija, i posle više ozbiljnih testova posvećena dijalogu i stabilizaciji prilika, ocenila je danas ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Bugarska donirala Srbiji četiri miliona dinara

22. januar 2018. | Beograd

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović i ambasador Bugarske u Srbiji Radko Vlajkov potpisali su danas sporazum kojim se Srbiji donira četiri miliona dinara bespovratne pomoći koji će biti namenjeni edukaciji lokalnih samouprava za bolje korišćenje evropskih fondova.

J. Joksimović i Kretu: Regionalna i koheziona politika za održivi razvoj regiona u Srbiji

19. januar 2018. | Beograd

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović sastala se sa komesarom EU za regionalnu politiku Korinom Kretu. Razgovarale su o odnosima Srbije i Evropske unije, procesu pristupanja, situaciji u regionu i ostalim važnim temama.

Održan peti sastanak Zajedničkog nadzornog odbora Interreg-IPA Programa prekogranične saradnje Bugarska-Srbija 2014-2020

18. januar 2018. | Sofija

Peti sastanak Zajedničkog nadzornog odbora Interreg-IPA Programa prekogranične saradnje Bugarska-Srbija 2014-2020, održan je juče u Sofiji. Odbor je doneo odluku da Drugi poziv za prikupljanje predloga projekata bude objavljen u ponedeljak, 22. januara 2018. za projekte pod prioritetnom osom 1 - Održivi turizam, prioritetnom osom 2 - Mladi i pod prioritetnom osom 3 - Životna sredina. Odobrena su sledeća dokumenta: Aplikacioni paket za drugi poziv za podnošenje predloga projekata, uključujući Uputstva za kandidate i kriterijume za izbor projekata: Pravila za ocenjivanje predloga projekata.

J. Joksimović sa direktorima 16 Regionalnih razvojnih agencija: Strateška saradnja za održivi regionalni razvoj

18. januar 2018. | Beograd

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović sastala se sa direktorima svih 16 Regionalnih razvojnih agencija u Srbiji, kao i direktorom Sektora za regionalni razvoj Razvojne agencije Srbije Slobodanom Petrovićem.

J. Joksimović i Mondoloni: Politički i ekonomski odnosi Srbije i Francuske u usponu

17. januar 2018. | Beograd

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je sa novoimenovanim ambasadorom R. Francuske Frederikom Mondolonijem o bilateralnim odnosima dveju država, nastavku  pristupanja Srbije EU, reformama koje se u tom procesu sprovode, situaciji u regionu, kao i drugim aktuelnim temama.

Joksimović je zahvalila na pomoći i podršci koju Francuska pruža Srbiji na evropskom putu, naglasivši da članstvo u EU jeste spoljnopolitički cilj naše države, ali takođe predstavlja i unutrašnji cilj domaće razvojne agende, saopšteno je sa sastanka.

J. Joksimović: Očekujem da EU najozbiljnije pristupi slučaju ubistva Ivanovića

16. januar 2018. | Beograd

Očekujem da se EU na najaktivniji i najozbiljniji način zainteresuje za sve okolnosti i rasvetljavanje ubistva Olivera Ivanovića, jer je EU važan partner i medijator u briselskom dijalogu, u okviru zajedničke spoljne i bezbednosne politike EU, rekla je danas ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Ambasada Bugarske u Beogradu obeležila početak šestomesečnog predsedavanja Savetu EU

16. januar 2018. | Beograd

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović, koja je govorila na skupu zajedno sa šefom Delegacije u Srbiji Semom Fabricijem i ambasadorom Bugarske u Beogradu Ratkom Vlajkovim, poručila je da su očekivanja velika kada je reč o nastavku procesa proširenja EU. Dodala je da u prilog tome ide i činjenica da su temu proširenja na svoju agendu stavile Bugarska, koja trenutno predsedava EU, ali i Austrija i Rumunija, koje će nakon Bugarske biti predsedavajuće.

J. Joksimović primila u oproštajnu posetu ambasadora Jovanovsku

16. januar 2018. | Beograd

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović primila je u oproštajnu posetu ambasadora Republike Makedonije Veru Jovanovski. Razgovarale su o bilateralnim odnosima, procesu pristupanja EU, saradnji Srbije i R. Makedonije u nastavku evropskih integracija i situaciji u regionu.

Taeks ekspertska misija – Regulatorna kontrola prirodnih radioaktivnih materijala 15 - 18. januar

15. januar 2018. | Beograd

Taeks ekspertska misija - Regulatorna kontrola prirodnih radioaktivnih materijala

15 - 18. januar

Srbija se uključuje u volonterski program Japana

15. januar 2018. | Beograd

Ministar za evropske integracije u Vladi Srbije Jadranka Joksimović i ambasador Japana u Srbiji Đuniči Marujama potpisali su danas Sporazum o uspostavljanju Japanskog volonterskog programa za saradnju u inostranstvu.

J. Joksimović i Marujama: Japan važan razvojni partner Srbije

12. januar 2018. | Beograd

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović sastala se sa ambasadorom Japana Đuničijem Marujamom. Razgovarali su o nastavku saradnje i bilateralnim odnosima dve države - sa akcentom na razvojnu i donatorsku pomoć Japana, procesu evropskih integracija Srbije i drugim aktuelnim temama.

Ministar Jadranka Joksimović: Evropske integracije nisu zamena za posao koji sami moramo da uradimo

10. januar 2018. | Beograd

O izazovima koji Srbiju i njene građane očekuju u procesu pridruživanja Evropskoj uniji razgovarali smo sa ministrom za evropske integracije Jadrankom Joksimović.

J. Joksimović: Srbija dobija 2,7 miliona evra bespovratnih sredstava od Norveške

10. januar 2018. | Beograd

Srbija će od Norveške dobiti 2,7 miliona evra bespovratne pomoći za različite projekte, među kojima je za pomoć MUP-u za harmonizaciju u borbi protiv sajber kriminala, trgovine narkoticima opredeljeno 1,68 miliona evra, izjavila je danas ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Za projekat jačanja jedinica Evropola namenjeno je 78.000 evra, a direktan grant od 380.000 evra namenjen je Ministarstvu za rad, odnosno inspekcijama za suzbijanje rada na crno, rekla je Joksimović.

Na kraju godine ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović za O2.TV govori o očekivanjima za 2018. godinu

29. decembar 2017. | Beograd

Na kraju godine ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović za O2.TV govori o očekivanjima za 2018. godinu.

Evropske integracije su susret političke volje dve strane

26. decembar 2017. | Beograd

Srbija je prethodnih godina uspela da povuče sredstva iz različitih instrumenata EU, poput Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA II), Investicionog okvira za Zapadni Balkan, Fonda solidarnosti EU, MADAD fonda i drugih, podseća u intervjuu za Srpsku ekonomiju Jadranka Joksimović, ministar za evropske integracije u Vladi Republike Srbije, i dodaje da su i efekti primene Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju poznati i pozitivni za našu ekonomiju, te da je EU najznačajniji spoljnotrgovinski partner Srbije sa 64,4 odsto udela u ukupnoj razmeni.

youtube_logo

 

 

Četvorominutna animacija koja na popularan način predstavlja složen proces pregovora za članstvo u EU.

 

 

Pogledajte zanimljiv video o tome šta se u Srbiji finansira IPA sredstvima: