TAEKS ekspertska misija – Procena izloženosti stanovništva radioaktivnim zračenjima

06. jul 2017. | Beograd

TAEKS ekspertska misija - Procena izloženosti stanovništva radioaktivnim zračenjima

Organizator: Agencija za zaštitu od jonizujućih zračenja i nuklearnu sigurnost

TAEKS ekspertska misija: Mehanizam za povezivanje Evrope u sektoru transporta, 18-19. jun. Korisnik: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

18. jun 2018. |

TAEKS ekspertska misija: Mehanizam za povezivanje Evrope u sektoru transporta, 18-19. jun. Korisnik: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Ekspertska misija: Prekogranična razmena informacija o saobraćajnim prekršajima, 30. maj - 1. jun. Korisnik: MUP

30. maj 2018. | Beograd

Ekspertska misija: Prekogranična razmena informacija o saobraćajnim prekršajima, 30. maj - 1. jun. Korisnik: MUP

TAEKS seminar: Dobrobit životinja –inspekcija u klanicama, 28-30. maj. Korisnik: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

28. maj 2018. |

TAEKS seminar: Dobrobit životinja -inspekcija u klanicama, 28-30. maj. Korisnik: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

J. Joksimović i Lo Kašo: Italija podržava evropsku perspektivu Srbije

25. maj 2018. | Beograd

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović sastala se sa novoimenovanim ambasadorom Italije Karlom Lo Kašom. Razgovarali su o bilateralnim odnosima dve države, evropskim integracijama Srbije, reformama koje se u procesu pristupanja sprovode, situaciji u regionu i drugim temama.

Počelo planiranje nacionalnih prioriteta Republike Srbije za međunarodnu pomoć u periodu 2019 – 2025.

25. maj 2018. | Beograd

Ministarstvo za evropske integracije, kao institucija nadležna za koordinaciju međunarodne razvojne pomoći, započinje proces izrade novog višegodišnjeg planskog dokumenta za razvojnu pomoć, za period 2019-2025. Ovaj dokument biće jedan od ključnih instrumenata kojima će Vlada da definiše strateške pravce razvoja Srbije, a podržavaće i aktivnosti planirane Nacionalnim programom za usvajanje pravnih tekovina EU. Biće predloženo da se iz međunarodnih razvojnih sredstava finansiraju prioriteti i mere u devet najvažnijih sektora: reformi javne uprave, pravdi, unutrašnjim poslovima, saobraćaju, životnoj sredini, energetici, konkurentnosti, razvoju ljudskih resursa i društvenom razvoju, poljoprivredi i ruralnom razvoju.

J. Joksimović i Mekalister: Primećeni rezultati Srbije, podrška EP neće izostati

24. maj 2018. | Beograd

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je sa predsedavajućim Komiteta za spoljne poslove (AFET) i izvestiocem Evropskog parlamenta (EP) za Srbiju Dejvidom Mekalisterom o odnosima Srbije i EU, aktivnostima koje se tiču evropskih integracija, prilikama u regionu i drugim značajnim pitanjima.

J. Joksimović i Saracin: Važnost nastavka reformi u vladavini prava

22. maj 2018. | Beograd

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je sa članom Odbora nemačkog Bundestaga za odnose sa EU Manuelom Saracinom o porukama Samita u Sofiji, evropskim integracijama Srbije i saradnji sa Nemačkom u nastavku procesa pristupanja, reformama koje se sprovode, prilikama u regionu, bilateralnim odnosima i drugim temama.

Politika održivog ravnomernog regionalnog razvoja je ključna

22. maj 2018. | Aranđelovac

U okviru podrške EU razvoju lokalnih opština danas je predstavljen program EU PRO, koji bi trebalo da doprinese unapređenju konkurentnosti u 99 lokalnih samouprava u regionu Šumadije i zapadne Srbije, kao i regionu južne i istočne Srbije, a projekti koji će biti podržani biraju se putem javnih poziva, prema unapred određenim kriterijumima.
Program podrazumeva podršku preduzetnicima, malim i srednjim preduzećima u nabavci opreme i unapređenju usluga, te unapređenje specijalizovanih usluga za mala i srednja preduzeća, a za realizaciju je odvojeno 25 miliona evra, koje su opredelile EU i Vlada Srbije i  provodiće se tri godine.

Ekspertska misija: Administrativna obrada prijava u okviru otvorenih IPARD poziva, 21-25. maj, Uprava za agrarna plaćanja

21. maj 2018. |

Ekspertska misija: Administrativna obrada prijava u okviru otvorenih IPARD poziva, 21-25. maj, Uprava za agrarna plaćanja

J. Joksimović i senatori iz Francuske o evropskim integracijama Srbije

21. maj 2018. | Beograd

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je sa delegacijom Odbora Senata Francuske za evropske poslove o porukama prošlonedeljnog Samita u Sofiji, procesu evropskih integracija Srbije, reformama koje se sprovode, bilateralnim odnosima dveju država, situaciji u regionu i ostalim važnim temama.

Rezultati konkursa za najbolje studentske radove o Evropskoj uniji

18. maj 2018. | Beograd

Na konkursu za studentske radove o Evropskoj uniji, koji je Ministarstvo za evropske integracije raspisalo 19. februara 2018. godine, najbolje ocenjeni su sledeći radovi:

  1. Značaj zakonodavstva o zaštiti podataka o ličnosti u procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji (Prvorangirani)
  2. Granični sporovi kao izazov politike proširenja Evropske unije i evropskih integracija Srbije (Drugorangirani)
  3. Uloga Evropske unije u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine (Trećerangirani)

Seminar: Šeme EU za trgovinu emisijama, 17. maj. Korisnik: Ministarstvo zaštite životne sredine

17. maj 2018. | Beograd

Seminar: Šeme EU za trgovinu emisijama, 17. maj. Korisnik:  Ministarstvo zaštite životne sredine

J. Joksimović: Važno što je Srbija na samitu Sofiji

17. maj 2018. | Beograd

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas u Sofiji da će glavna tema Samita EU i Zapadnog Balkana biti povezivanje unutar regiona Zapadnog Balkana što, kako je dodala, naš region čini konkurentnijim.

J. Joksimović: Bitno je sedeti za stolom sa donosiocima odluka

16. maj 2018. | Sofija

Ministar za evropske integracije i međunarodni sekretar SNS Jadranka Joksimović istakla je da je veoma bitno što je Srbija imala prilike da danas, na Samitu šefova država i vlada Evropske narodne partije (EPP), čiji su naprednjaci pridruženi član, iznese svoje stavove i viđenja, te prenela da je vladalo veliko interesovanje svih lidera za susretom sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

J. Joksimović: Spremni za pet poglavlja, otvaramo dva ili tri

16. maj 2018. | Sofija

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović izrazila je danas uverenje da će Srbija do kraja juna, a pripremila je pet pregovaračkih pozicija, sigurno otvoriti dva ili tri poglavlja u pregovorima sa EU.

SAD donirale Srbiji još 22 miliona dolara bespovratne pomoći

15. maj 2018. | Beograd

Vlada Sjedinjenih Američkih Država, preko Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Vlada Srbije, zaključili su danas sporazume kojima SAD doniraju još 22 miliona dolara bespovratne pomoći Srbiji.
Novac je namenjen jačanju konkurentnosti, vladavine prava i osnaživanju funkcionisanja državnih institucija, unapređenje medijskog okruženja i borbi protiv korupcije.
Sporazume su potpisali ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović, američki ambasador Kajl Skat i direktorka misije USAID-a u Srbiji Aza El-Abd.

Ekspertska misija: Administrativna obrada poslovnog plana otvorenih IPARD poziva, 14-18. maj. Korisnik: Direktorat za agrarna plaćanja

14. maj 2018. | Beograd

Ekspertska misija: Administrativna obrada poslovnog plana otvorenih IPARD poziva, 14-18. maj. Korisnik: Direktorat za agrarna plaćanja

Seminar: Tržišni standardi za sveze voće i povrće, 14-16. maj. Korisnik: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

14. maj 2018. | Beograd

Seminar: Tržišni standardi za sveze voće i povrće, 14-16. maj. Korisnik: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

Manifestacija „Evropa priča - živa biblioteka” otvorena na Vračaru

14. maj 2018. | Beograd

Manifestacija „Evropa priča - živa biblioteka“ otvorena je 12. maja na Svetosavskom platou u Beogradu, ispred Narodne biblioteke Srbije, a u okviru Nedelje Evrope na Vračaru. Događaj su organizovali Udruženje građana Libero i Gradska opština Vračar, u saradnji s partnerima i predstavnicima lokalnih samouprava iz Skoplja, Ljubljane, Brčko distrikta, kao i međunarodnom organizacijom iz Brisela.

J. Joksimović i Berg: IPA fondovi i EBRD za razvoj malih i srednjih preduzeća

14. maj 2018. | Beograd

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je sa direktorom predstavništva Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Srbiji Danijelom Bergom o koordiniranom pristupu te banke i EU u podršci i razvoju malih i srednjih preduzeća - prevashodno u smislu standarda njihovog poslovanja, povećanja produktivnosti i poboljšanja kvaliteta rada.

youtube_logo

 

 

Četvorominutna animacija koja na popularan način predstavlja složen proces pregovora za članstvo u EU.

 

 

Pogledajte zanimljiv video o tome šta se u Srbiji finansira IPA sredstvima: