Informacije Aktuelnosti

Aktuelnosti

Uskoro elektronska platforma za razmenu podataka u pregovorima o pristupanju Srbije EU

Uskoro elektronska platforma za razmenu podataka u pregovorima o pristupanju Srbije EU

20. februar 2018. | Beograd

Ministarstvo za evropske integracije, u saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ), organizovalo je prvu u nizu radionica o uspostavljanju i funcionisanju elektronske platforme za razmenu podataka u procesu pregovora o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji, namenjenu članovima Pregovaračkog tima, sekretarima i zamenicima sekretara pregovaračkih grupa, kao i predstavnicima MEI koji prate određena pregovaračka poglavlja. Učesnici radionice imaće priliku da steknu uvid u tehničke mogućnosti, kao i način korišćenja Platforme.

Raspisan konkurs za studentske radove o Evropskoj uniji

Raspisan konkurs za studentske radove o Evropskoj uniji

19. februar 2018. | Beograd

Ministarstvo za evropske integracije raspisuje konkurs za tri najbolja studentska rada u oblasti evropske integracije i procesa pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji kako bi podstaklo mlade akademske građane da se uključe u argumentovanu debatu u vezi sa članstvom naše zemlje u Evropskoj uniji.

Informaciona kampanja za Drugi poziv za prikupljanje predloga projekata

Informaciona kampanja za Drugi poziv za prikupljanje predloga projekata

02. februar 2018. |

Zajednički sekretarijat Interreg-IPA Programa prekogranične saradnje Bugarska-Srbija ima zadovoljstvo da pozove sve zainteresovane da učestvuju u informativnim danima u vezi sa drugim pozivom za podnošenje predloga projekata koji će se održati na teritoriji Republike Srbije.

Otvoren konkurs za Program stažiranja državnih službenika  u Francuskoj

Otvoren konkurs za Program stažiranja državnih službenika u Francuskoj

31. januar 2018. | Beograd

Ministarstvo za evropske integracije u saradnji sa Ambasadom Republike Francuske u Srbiji, a u okviru Sporazuma o strateškom partnerstvu između Srbije i Francuske, nastavlja realizaciju „Programa stažiranja u Francuskoj“, sa ciljem jačanja kapaciteta državne uprave za proces pregovaranja Srbije sa Evropskom unijom.

EWB: Više ciljeva MEI za ovu godinu u procesu priključenja EU

EWB: Više ciljeva MEI za ovu godinu u procesu priključenja EU

26. januar 2018. | Beograd

Ministarstvo za evropske integracije Srbije, koje vodi ministar Jadranka Joksimović, ima više ciljeva predviđenih za ovu godinu, a realnim se smatra otvaranje poglavlja koja se već nalaze u proceduri pred Savetom EU, piše portal European Western Balkans (EWB)

Više od polovine građana Srbije za članstvo u EU

Više od polovine građana Srbije za članstvo u EU

23. januar 2018. | Beograd

Ukoliko bi sutra bio održan referendum sa pitanjem „Da li podržavate učlanjenje Srbije u EU?”, 52 odsto građana Srbije glasalo bi za, njih 24 odsto bi glasalo protiv, dok po 12 odsto ne bi glasalo uopšte ili ne zna šta bi odgovorilo na ovo pitanje, rezultat je istraživanja javnog mnjenja „Evropska orijentacija građana Srbije“ koje je krajem decembra sprovelo Ministarstvo za evropske integracije. Anketa, u kojoj je učestvovalo 1.050 ispitanika starijih od 18 godina, rađena je prema standardu Evrobarometra.

Drugi poziv za prikupljanje predloga projekata

22. januar 2018. | Beograd

Ministarstvo za regionalni razvoj i javne radove Republike Bugarske

(Upravljačko telo Programa)
u saradnji sa

Ministarstvom za evropske integracije Vlade Republike Srbije

(Nacionalno telo Programa)

Objavljuje 22. januara 2018. godine drugi javni poziv za prikupljanje predloga projekata sa ciljem poboljšanja prekogranične saradnje između Bugarske i Srbije u okviru Interreg-IPA Programa prekogranične saradnje Bugarska-Srbija 2014-2020. Program je ko-finansiran iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć II (IPA II fond) Evropske unije.

Održan peti sastanak Zajedničkog nadzornog odbora Interreg-IPA Programa prekogranične saradnje Bugarska-Srbija 2014-2020

Održan peti sastanak Zajedničkog nadzornog odbora Interreg-IPA Programa prekogranične saradnje Bugarska-Srbija 2014-2020

18. januar 2018. | Sofija

Peti sastanak Zajedničkog nadzornog odbora Interreg-IPA Programa prekogranične saradnje Bugarska-Srbija 2014-2020, održan je juče u Sofiji. Odbor je doneo odluku da Drugi poziv za prikupljanje predloga projekata bude objavljen u ponedeljak, 22. januara 2018. za projekte pod prioritetnom osom 1 - Održivi turizam, prioritetnom osom 2 - Mladi i pod prioritetnom osom 3 - Životna sredina. Odobrena su sledeća dokumenta: Aplikacioni paket za drugi poziv za podnošenje predloga projekata, uključujući Uputstva za kandidate i kriterijume za izbor projekata: Pravila za ocenjivanje predloga projekata.

Radionica  „Pisanje priloga za EU – usklađivanje forme i sadržaja“

Radionica „Pisanje priloga za EU – usklađivanje forme i sadržaja“

20. decembar 2017. | Beograd

U organizaciji Ministarstva za evropske integracije počela je radionica „Pisanje priloga za EU - usklađivanje forme i sadržaja“, čiji je cilj da predstavi elemente neophodne za izradu dokumenata i pravnih priloga koji se dostavljaju institucijama Evropske unije, kroz upoznavanje sa sadržajem i formom dobrog pravnog priloga, uz interaktivnu razmenu iskustava i analizu primera iz prakse.

Uključenje rodnih pitanja u pripremu IPA programa i projekata

Uključenje rodnih pitanja u pripremu IPA programa i projekata

14. decembar 2017. | Aranđelovac

Ministarstvo za evropske integracije i Agencija Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena - UN WOMEN otvorili su danas u Aranđelovcu  radionicu pod nazivom Rodna ravnopravnost u procesu programiranja i praćenja sprovođenja IPA u Srbiji - revizija nacrta logika intervencije pripremljenih u okviru godišnjeg procesa programiranja IPA.

Prikazano je 1-10 od ukupno 1004 Aktuelnosti 12345

youtube_logo

 

 

Četvorominutna animacija koja na popularan način predstavlja složen proces pregovora za članstvo u EU.

 

 

Pogledajte zanimljiv video o tome šta se u Srbiji finansira IPA sredstvima: