Informacije Aktuelnosti

Aktuelnosti

Festival dokumentarnog filma „Evropska saradnja: filmska priča“ od 22. do 24. septembra u Beogradu

Festival dokumentarnog filma „Evropska saradnja: filmska priča“ od 22. do 24. septembra u Beogradu

18. septembar 2017. | Beograd

Ministarstvo za evropske integracije Republike Srbije poziva Vas na trodnevni festival dokumentarnog filma - „Evropska saradnja: filmska priča“, koji će biti održan u Centru za kulturu „Vlada Divljan“, od 22. do 24. septembra, povodom Dana evropske saradnje.

Poziv na događaje u okviru prvog poziva za dostavljanje predloga projekata u okviru Prekograničnog programa Srbija – Bosna i Hercegovina 2014-2020

18. septembar 2017. |

Ministarstvo finansija Republike Srbije, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava Evropske unije,  u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije  Vlade Republike Srbije i Direkcijom za evropske integracije Bosne i Hercegovine sa zadovoljstvom najavljuje organizaciju sledećih događaja u povodom otvaranja poziva za dostavljanje predloga projekata u okviru Prekograničnog programa Srbija - Bosna i Hercegovina 2014-2020

Beograd i njegovi prijatelji | Primenjena nostalgija

Beograd i njegovi prijatelji | Primenjena nostalgija

07. septembar 2017. |

Ove godine „Primenjena nostalgija” slavi svoj deseti rođendan. Ovaj projekat  čine izložbe fotografija dva evropska fotografa − jednog iz Srbije kao zemlje kandidata za članstvo u EU i jednog iz zemlje članice EU koja je te godine predsedavajuća. Projekat postoji od 2007. godine. O projektu smo razgovarali sa Ksenijom Milenković, vršiocem dužnosti pomoćnika ministra u Ministarstvu za evropske integracije.

Prijavite se na Šesti godišnji forum Strategije Evropske unije za Dunavski region

Prijavite se na Šesti godišnji forum Strategije Evropske unije za Dunavski region

06. septembar 2017. |

Šesti godišnji Forum Strategije Evropske unije za Dunavski region, koji se održava od 18. do 19. oktobra 2017. godine u Budimpešti, zajednički organizuje Mađarska (sadašnje Predsedništvo EUSDR), Evropska komisija i Dunavski transnacionalni program pod nazivom  „Sigurna, povezana i prosperitetna dunavska regija“

Objavljen Zbornik studentskih radova o EU

Objavljen Zbornik studentskih radova o EU

26. jul 2017. | Beograd

Zbornik koji se nalazi pred vama predstavlja rezultat prvog konkursa Ministarstva za evropske integracije Vlade Republike Srbije za najbolje studentske radove o Eropskoj uniji. Konkurs smo objavili u februaru 2017. godine u nadi da ćemo ovom inicijativom doprineti  ne samo kvalitetnijem i kompleksnijem promišljanju o EU, zajedno sa svim procesima i transformacijama koje integracija Srbije ovoj zajednici podrazumeva, već i podizanju nivoa svesti među studentima o značaju akademskog pisanja i pristupa temama koje su od suštinskog značaja za celokupno društvo. Ovaj zbornik govori o tome da nismo pogrešili.

49 % građana apsolutno za Srbiju u Evropskoj uniji

49 % građana apsolutno za Srbiju u Evropskoj uniji

24. jul 2017. | Beograd

Ukoliko bi sutra bio održan referendum sa pitanjem „Da li podržavate učlanjenje Srbije u EU?”, 49 odsto građana Srbije glasalo bi za, njih 27 odsto bi glasalo protiv, 13 odsto ne bi glasalo uopšte, dok 11 odsto ne zna šta bi odgovorilo na ovo pitanje, rezultat je istraživanja javnog mnjenja „Evropska orijentacija građana Srbije“ koje je krajem juna sprovelo Ministarstvo za evropske integracije. Anketa u kojoj je učestvovalo 1.064 ispitanika starijih od 18 godina rađena je prema standardu Evrobarometra.

Iskustva Srbije u EU integraciji dragoceno Jermeniji

Iskustva Srbije u EU integraciji dragoceno Jermeniji

19. jul 2017. | Beograd

Delegacija Republike Jermenije započela je trodnevnu radnu posetu Srbiji. Cilj posete je razmena iskustava i predstavljanje rezultata Republike Srbije u okviru evropskih integracija, sa posebnim osvrtom na korišćenje finansijske podrške Evropske unije.

Još 17,2 miliona evra za prekograničnu saradnju Srbije i Hrvatske

Još 17,2 miliona evra za prekograničnu saradnju Srbije i Hrvatske

14. jul 2017. | Novi Sad

Konferencija povodom potpisivanja ugovora sa projektima odobrenim u Prvom pozivu u okviru INTERREG IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska - Srbija 2014 - 2020. održana je danas u Novom Sadu, u Skupštini AP Vojvodina.

Održane radionice za izveštavanje u okviru Prvog poziva Dunav transnacionalnog Programa

12. jul 2017. | Beograd

Tehničke radionice za izveštavanje projekata ugovorenih u okviru prvog Poziva za dostavljanje predloga projekata u okviru Dunav transnacionalnog Programa, organizovani su u saradnji sa kolegama iz Odeljenja za prvostepenu kontrolu Ministarstva finansija 6. i 7. jula 2017. godine.

Pismo zahvalnosti učesnice programa „Govorite evropski“

11. jul 2017. | Beograd

Program „Govorite evropski“, koji je finasiran iz IPA 2008, podrazumevao je profesionalne treninge i praksu u Evropskoj uniji za državne službenike i zaposlene u javnoj i lokalnoj samoupravi, kao  i novinare, blogere, nastavnike i ostale važne aktere procesa evropskih integracija čija je naročita uloga u prenošenju znanja i širenju ideja, vrednosti i prednosti članstva u EU. U ime Republike Srbije, glavni partner i nosilac projekta bila je Kancelarija za evropske integracije Vlade Srbije.

Prikazano je 1-10 od ukupno 977 Aktuelnosti 12345

youtube_logo

logo_mali

 

Četvorominutna animacija koja na popularan način predstavlja složen proces pregovora za članstvo u EU.