Informacije Aktivnosti ministra

Aktivnosti ministra

J. Joksimović:  Predvidiv okvir važan za evropski put

J. Joksimović: Predvidiv okvir važan za evropski put

20. decembar 2017. | Beograd

Srbija očekuje konkretniji datum za priključenje EU kako bi građani znali šta mogu da očekuju, izjavila je danas ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović navodeći da su prethodne vlasti u Srbiji godinama obećavale građanima datume što je proizvelo visok nivo očekivanja, a usledilo je razočaranje. 

To je bio njen odgovor na opasku predsednika delegacije EU u Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje EU - Srbija Eduarda Kukana da u političkom životu Srbije postoji čudan element, i kada je reč o vlasti i o opoziciji i da &bdxuo;sami sebe sažaljevaju&ldxuo; i stalno traže datume za pristup Uniji.

J. Joksimović: Sva medijska udruženja su pozvana da kažu svoje idejeJ. Joksimović: Sva medijska udruženja su pozvana da kažu svoje ideje20. decembar 2017. | Beograd

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da su sva medijska udruženja bila pozvana da pod jednakim uslovima učestvuju i iskažu svoje argumente i ideje kako da se unapredi i reguliše transparentno finansiranje medija, izradi medijska strategija i uredi status novinarske profesije.

&bdxuo;Jedan deo nezavisnih medijskih udruženja je odlučio da ne učestvuje u tome&ldxuo;, rekla je Joksimović na zasedanju Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU - Srbija.

J. Joksimović: S punim pravom očekujemo izvesnije rokove za priključenje

J. Joksimović: S punim pravom očekujemo izvesnije rokove za priključenje

20. decembar 2017. | Beograd

Za Srbiju kao zemlju kandidata za članstvo u EU u ovoj fazi pregovora veoma su važne vremenske odrednice za pristupanje Uniji i s punim pravom može da traži i očekuje izvesnije rokove, izjavila je danas ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović. 

Na otvaranju sedmog sastanka Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU - Srbija, Joksimović je rekla da ako se od Srbije kao zemlje kandidata za članstvo u EU traže rokovi i poštovanje rokova, onda s punim pravom Srbija u partnerskom odnosu, kao zemlja kandidat može da traži i očekuje izvesnije rokove.

J. Joksimović i Repčekova: Slovačka nastavlja s podrškom EU putu Srbije

J. Joksimović i Repčekova: Slovačka nastavlja s podrškom EU putu Srbije

19. decembar 2017. | Beograd

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović sastala se sa ambasadorom Slovačke Dagmar Repčekovom, sa kojom je razgovarala o bilateralnim odnosima, saradnji dveju država i reformama koje Srbija sprovodi u procesu pristupanja Evropskoj uniji, kao i o aktuelnoj situaciji u regionu.

J. Joksimović i Crnadak: Stabilan region – odgovornost svih

J. Joksimović i Crnadak: Stabilan region – odgovornost svih

15. decembar 2017. | Beograd

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je sa ministrom inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igorom Crnadakom o bilateralnim odnosima dve države, pristupanju Srbije EU, saradnji dve države u procesu evropskih integracija, situaciji u regionu i drugim temama.

Brzina je solidna, ali ne zavisi sve od nas

Brzina je solidna, ali ne zavisi sve od nas

14. decembar 2017. | Beograd

Srbija je u ponedeljak otvorila još dva poglavlja u pristupnim pregovorima sa Evropskom unijom. Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović za Novi magazin govori o tempu pristupanja i zadacima koji su pred Srbijom.

J. Joksimović: Otvaranje poglavlja - poruka da je Srbija stabilna

J. Joksimović: Otvaranje poglavlja - poruka da je Srbija stabilna

11. decembar 2017. | Brisel

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je večeras u Briselu da je otvaranje dva nova poglavlja pozitivna vest, iako do kraja nismo zadovoljni jer smo bili spremni za otvaranje najmanje tri poglavlja.

Joksimovićeva je navela da se otvaranjem poglavlja šalje poruka da su vrata EU otvorena za Srbiju, uz nadu da zemlja mora i može brže da napreduje na putu evrointegracija.

J. Joksimović: Još dva poglavlja - važan korak na putu evrointegracija

J. Joksimović: Još dva poglavlja - važan korak na putu evrointegracija

11. decembar 2017. | Brisel

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je večeras u Briselu da Srbija, otvaranjem dva nova poglavlja - 6 i 30, pravi važan korak na svom putu evrointegracija. 

To je i jasan signal definitivne budućnosti Srbije u EU, poručila je Joksimović.
&bdxuo;Nastavljamo naš evropski put, a ovo je još jedan važan korak u procesu pridruženja. Sa ova dva poglavlja, Srbija će imati ukupno 12 otvorenih poglavlja, što je solidan i zadovoljavajući tempo, ali može i mora brže&ldxuo;, naglasila je Joksimović u izjavi novinarima pred početak Međuvladine konferencije.

J. Joksimović: Očekivali smo više, dva poglavlja postala uobičajena dinamika

J. Joksimović: Očekivali smo više, dva poglavlja postala uobičajena dinamika

07. decembar 2017. | Beograd

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da je Srbija očekivala i bila spremna da otvori tri poglavlja u pregovorima o članstvu u EU, te da smatra da bi to bilo fer.

Kako je dodala, i dva poglavlja već su postala uobičajena dinamika, kada je reč o otvaranju poglavlja u pregovorima EU i Srbije.

Ministar je istakla da je Srbija temeljila svoja očekivanja, pre svega, na pozitivnim porukama koje su stizale iz EU - od predsednika EK Žan Klod Junkera, koji je, kaže, jasno označio Srbiju i Crnu Goru kao predvodnike procesa i založio se za brže otvaranje poglavlja, i od Federike Mogerini koja je iznela stav da je Srbija ostvarila ekstremno dobar napredak na polju reformi i integracija.

J. Joksimović i Fabrici otvorili izložbu „Primenjena nostalgija“

J. Joksimović i Fabrici otvorili izložbu „Primenjena nostalgija“

07. decembar 2017. | Beograd

U Galeriji Narodne banke Srbije danas je otvorena izložba &bdxuo;Primenjena nostalgija&ldxuo;, na kojoj su prikazane fotografije Beograda i Talina, glavnog grada Estonije, države koja predsedava Evropskoj uniji do kraja godine.

Prikazano je 440-449 od ukupno 549 Aktuelnosti 4243444546