Arhiva aktuelnosti

Oglas za radno mesto - šef zajedničkog tehničkog sekretarijata u Leskovcu - Program Srbija -Makedonija

20. novembar 2017. | Beograd

Ministarstvo za evropske integracije Vlade Republike Srbije oglašava javni poziv za angažovanje lica ugovorom o delu za obavljanje poslova Šefa zajedničkog tehničkog sekretarijata (ZTS) u Leskovcu, u okviru Programa prekogranične saradnje Srbija-Makedonija.

TAEKS ekspertska misija – Priprema nacrta Zakona o klimatskim promenama, 20-24. novembar

20. novembar 2017. |

TAEKS ekspertska misija - Priprema nacrta Zakona o klimatskim promenama, 20-24. novembar

J. Joksimović: Srbija ne mora da prizna Kosovo zbog EU

17. novembar 2017. | Beograd

Briselskim sporazumom je predviđen Sporazum o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa, i iako nije definisana sadržina tog budućeg sporazuma, to ne znači obavezu Srbije da prizna nezavisno Kosovo. Zato je i uveden dijalog Beograda i Prištine, iz čijeg ishoda treba da proizađe sadržina sporazuma, izjavila je danas ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović.

J. Joksimović: Paket aranžman za EU usporava Srbiju

17. novembar 2017. | Beograd

Kada je reč o pristupanju EU, „paket aranžman“ Zapadnog Balkana znači usporavanje Srbije u tom procesu, i razočarana sam što se juče u Briselu govorilo o tom paketu, a ne o SSP-u koji se tiče svih važnih reformi, rekla je danas za RTS ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Otvoren seminar „Podrška izradi pregovaračke pozicije za Poglavlje 31 – Zajednička spoljna i bezbednosna politika“

16. novembar 2017. | Beograd

Ministarstvo za evropske integracije organizuje danas u Beogradu seminar „Podrška izradi pregovaračke pozicije za Poglavlje 31 - Zajednička spoljna i bezbednosna politika“, u saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ), a u okviru Otvorenog regionalnog fonda za Jugoistočnu Evropu.

Seminar "Podrška izradi pregovaračke pozicije za Poglavlja 31 - Spoljna, bezbednosna i odbrambena politika"

16. novembar 2017. | Beograd

Seminar "Podrška izradi pregovaračke pozicije za Poglavlja 31 - Spoljna, bezbednosna i odbrambena politika"

Mesto održavanja: Ministarstvo za evropske integracije

Organizacija: Ministarstvo za evropske integracije u saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ), a u okviru Otvorenog regionalnog fonda za JIE

J. Joksimović: Najmanje o Srbiji, a najviše o paketu Zapadnog Balkana

16. novembar 2017. | Beograd

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas, odgovarajući na pitanje Tanjuga, da je iznenađena porukama koje su poslate nakon Saveta za praćenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP), jer se najmanje pričalo o Srbiji, a najviše o paket aranžmanu regiona Zapadnog Balkana.

Otvoren prvi poziv za podnošenje predloga projekata u okviru Programa prekogranične saradnje SRB-CG 2014-2020

15. novembar 2017. |

Vlada Republike Srbije, Ministarstvo finansija, Sektor za ugovaranje i finansiranje programa iz sredstava EU (CFCU) u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije Vlade Republike Srbije i Ministarstvom evropskih poslova Crne Gore objavljuje Prvi poziv za podnošenje predloga projekata.

Gruzija ceni iskustva Srbije na evropskom putu

13. novembar 2017. | Beograd

Gruzija želi da iskoristi iskustva Srbije u dosadašnjem procesu evropskih integracija, rekao je danas ministar za evropske i evroatlantske integracije te zemlje Viktor Dolidze, dok je ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović ocenila da je to priznanje za dosadašnji rad Srbije na evropskom putu.

Studijska poseta delegacije državnih službenika Ukrajine Ministarstvu za evropske integracije

09. novembar 2017. | Beograd, Vršac

Predstavnici državnih institucija Ukrajine bili su gosti Ministarstva za evropske integracije od 6. do 8. novembra. Tokom trodnevne studijske posete ukrajinske kolege imale su priliku da se upoznaju sa iskustvima Republike Srbije u procesu pristupanja EU, koordinacijom institucija uključenih u ovaj proces, načinom izrade srpske verzije pravnih tekovina EU, kao i učešćem Srbije u IPA i  programima prekogranične saradnje.

J. Joksimović o izjavi predsednika EK Žan Klod Junkera da će Srbija biti članica EU i pre 2025. godine

09. novembar 2017. | Beograd

Predsednik Junker ovom porukom zapravo pokazuje da Evropska unija još uvek ima liderske sposobnosti i da računa na Srbiju kao deo svojih liderskih sposobnosti, i sada, i u budućnosti kada postanemo članica Evropske unije.

Seminar "Politika migracija i azila EU"

06. novembar 2017. | Ministarstvo za evropske integracije

Seminar Politika migracija i azila EU.

Vreme održavanja: 6. i 7. novembar 2017.

Mesto održavanja: Ministarstvo za evropske integracije.

Organizacija:Ministarstvo za evropske integracije Republike Srbije u saradnji sa  Evropskim institutom za državnu upravu - EIPA Luksemburg i uz tehničku pomoć Ministarstva spoljnih poslova Luksemburga.

Eksperti iz EIPA predstavljaju politiku migracija i azila EU

06. novembar 2017. | Beograd

Ministarstvo za evropske integracije, u saradnji sa Evropskim institutom za državnu upravu - EIPA Luksemburg i uz tehničku pomoć Ministarstva spoljnih poslova Luksemburga, organizuje danas seminar „Politika migracija i azila EU“. Na dvodnevnoj radionici učesnici će se upoznati sa ključnim principima, konceptima i terminologijom u oblasti izbegličkog prava i prava azila, nastalim u okviru Zajedničkog evropskog sistema azila.

J. Joksimović sa delegacijom Ukrajine o prenošenju iskustava u procesu EI

06. novembar 2017. | Beograd

Ministar evropskih integracija Jadranka Joksimović razgovarala ja sa delegacijom Ukrajine - koju čine predstavnici te države iz različitih institucija zaduženi za poslove pridruživanja Evropskoj uniji, o dosadašnjim i budućim aktivnostima Srbije u procesu pristupanja i vidovima saradnje dve države na evropskom putu.

Deo civilnog društva bi da politizuje pregovore sa EU

06. novembar 2017. | Beograd

Ministarstvo za evropske integracije i Pregovarački tim za vođenje pregovora o pristupanju EU, saopštili su danas da su uočili da postoje tendencije jednog dela organizacija civilnog društva, da se proces saradnje opstruiše, a sadržaj pojedinih, pre svega tehničkih pitanja, politizuje.

J. Joksimović: Do kraja godine najmanje tri poglavlja

06. novembar 2017. | Beograd

Srbija do kraja godine može da otvori tri ili četiri poglavlja, kaže ministar za evropske integracije Jadranka Joskimović i ističe da je pregovaračka pozicija za Poglavlje 9, koje se odnosi na finansijske usluge, upućena Evropskoj komisiji u Brisel još pre nekoliko nedelja.
 

J. Joksimović: Ambasadori treba da budu agilni,ali na pravu temu

06. novembar 2017. | Beograd

Strani ambasadori u našoj zemlji treba da budu agilni, ali na pravu temu, istakla je ministar Jadranka Joksimović i poručila da Srbija ne menja svoj spoljnopolitički prioritet, a to su evropske integracije, te da je u interesu naše zemlje da razgovara sa svima.

J. Joksimović i O. Kadik: Jasna podrška procesu EU i reformama

02. novembar 2017. | Beograd

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović sastala se danas sa senatorom i članom Odbora za spoljne poslove, odbranu i oružane snage Senata Francuske Olivijeom Kadikom. Razgovarali su o saradnji dve države, jačanju bilateralnih odnosa, procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji, reformama koje se sprovode, saradnji u regionu i drugim temama.  

youtube_logo

 

 

Četvorominutna animacija koja na popularan način predstavlja složen proces pregovora za članstvo u EU.

 

 

Pogledajte zanimljiv video o tome šta se u Srbiji finansira IPA sredstvima: