Arhiva aktuelnosti

Taeks seminar: FIDIC ugovori, 13-14. jun, u Beogradu; Korisnik - Kancelarija za reviziju sistema upravljanja sredstvima Evropske unije

14. jun 2019. | Beograd

Taeks seminar: FIDIC ugovori, 13-14. jun, u Beogradu

Korisnik - Kancelarija za reviziju sistema upravljanja sredstvima Evropske unije

J. Joksimović i parlamentarci Francuske: Srbija konstruktivan partner EU

14. jun 2019. | Beograd

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je sa delegacijom Parlamenta Francuske, predvodi je Žak Mer, o Izveštaju Evropske komisije, evropskim integracijama Srbije i saradnji dve države u tom procesu, rezultatima reformi, situaciji u regionu, bilateralnim odnosima i drugim temama.

J. Joksimović i ambasadori država V4: Politika proširenja EU prioritet Višegradske grupe

14. jun 2019. | Beograd

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović sastala se sa ambasadorima država Višegradske grupe (V4) – čine je Mađarska, Slovačka, Češka i Poljska. Razgovarali su o odnosima i nastavku saradnje Srbije i članica V4, evropskim integracijama, regionu, bilateralnim odnosima i drugim važnim temama.

J. Joksimović: Dobro je što su uvažene neke od preporuka za rad parlamenta

14. jun 2019. | Beograd

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da Beogradu nisu potrebne zamerke iz Evropske komisije na rad parlamenta koji je najviše zakonodavno telo jedne zemlje, a koji direktno reprezentuje građane koji su svojom voljom birali predstavnike.

J. Joksimović: Srbija ne odustaje tako lako

14. jun 2019. | Beograd

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da se u EU prvi put od 2014. godine i zvaničnog početka pregovora sa Srbijom oseća atmosfera koju bi opisala kao potrebu da se region veštački uravnoteži, kako i to da bi nekome moglo da izgleda da Srbija beži ostalim zemljama, ako bi otvorila dva ili tri poglavlja.

Taeks seminar: FIDIC ugovori, 13-14. jun, u Beogradu; Korisnik - Kancelarija za reviziju sistema upravljanja sredstvima Evropske unije

13. jun 2019. | Beograd

Taeks seminar: FIDIC ugovori, 13-14. jun, u Beogradu

Korisnik - Kancelarija za reviziju sistema upravljanja sredstvima Evropske unije

Održan informativni seminar povodom objave Trećeg poziva za dostavljanje predloga projekata u okviru Jadransko-jonskog transnaconalnog programa – ADRION

13. jun 2019. | Beograd

Informativni seminar povodom objave Trećeg poziva za dostavljanje predloga projekata u okviru Jadransko-jonskog transnacionalnog programa ADRION održan je 13. juna 2019. godine u Beogradu.

J. Joksimović: Izveštaj Evropske komisije konstatuje određeni napredak u reformama i potrebu ubrzanja

12. jun 2019. | Beograd

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović kazala je danas da u Izveštaju Evropske komisije o napretku nije konstatovano nazadovanje ni u jednom poglavlju, dok je konstatovano da nema napretka u tri, ograničeni napredak za pet, određeni napredak za skoro 20 i dobar napredak za četiri poglavlja.

J. Joksimović: Briselski sporazum predviđa sveobuhvatnu normalizaciju, a ne priznanje

12. jun 2019. | Beograd

Poglavlje 35 nije zamena za dijalog Beograda i Prištine, već meri stepen implementacije Briselskog sporazuma, kazala je odgovarajući na pitanje poslanika SRS Aleksandra Šešelja ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović i dodala da je postojanje briselskog sporazuma dokaz da Srbija nije prinuđena da prizna Kosovo već da se postigne sveobuhvatni sporazum o normalizaciji.

J. Joksimović: Izveštaj Evropske komisije analiziran u svim institucijama

12. jun 2019. | Beograd

Izveštaj Evropske komisije o napretku u evrointegracijama Vlada Srbije će na najozbiljniji način shvatiti, izjavila je danas ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović, ističući da ga niko nije potcenio, niti ima taj stav.

J. Joksimović sa delegacijom zaduženom za Srbiju Direktorata EU za susedstvo i pregovore o proširenju

12. jun 2019. | Beograd

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je sa predstavnicima Direktorata EU za susedstvo i pregovore o proširenju (DG NEAR) – sa šefom odseka za Srbiju Ketrin Vent na čelu, o Izveštaju Evropske komisije i odnosima Srbije i EU tokom procesa pristupanja.

J. Joksimović i Molina: Jasna podrška Španije Srbiji na EU putu

11. jun 2019. | Beograd

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović i novopostavljeni ambasador Španije Raul Bartolomeo Molina razgovarali su o planovima Srbije u nastavku evropskih integracija i saradnji dve države u tom procesu, rezultatima reformi koje se sprovode tokom pristupanja, situaciji u regionu i Evropskoj uniji, bilateralnim odnosima i drugim temama.

J. Joksimović: Reforma administracije u funkciji zadržavanja stručnjaka

10. jun 2019. | Beograd

U javnim i državnim institucijama, pa i u Ministarstvu za evropske integracije, trebalo bi zadržati kadrove i imati institucionalnu memoriju, koja bi omogućila da se zadrže ljudi sa specifičnim znanjima, izjavila je danas ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović odgovarajući na pitanje u vezi reforme javne uprave, odnosno politike zadržavanja kadrova.

J. Joksimović: Balkan uklopljiv u EU, Srbiji mesto u njoj

10. jun 2019. | Beograd

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da ovogodišnji izveštaj Evropske komisije nije gori od prethodnog i pojasnila da se u izveštaju meri šta je u prethodnih godinu dana, odnosno od poslednjeg izveštaja urađeno, te da je u ovogodišnjem zabeležen napredak u većini oblasti, da postoje oblasti u kojima napredak nije zabeležen, ali da nije zabeleženo ni nazadovanje.

Organizovano video takmičenje povodom Dana evropske teritorijalne saradnje u okviru Programa prekogranične saradnje Hrvatska – Srbija

07. jun 2019. | Beograd

Dan evropske teritorijalne saradnje 2019. pod sloganom „Evropa si ti“ biće obeležen i u okviru Programa prekogranične saradnje Hrvatska – Srbija. Pored mnogobrojnih iznenađenja koje Program priprema ove godine izdvajamo video takmičenje za srednjoškolce i studente.

Informativni seminar povodom objave Trećeg poziva za dostavljanje predloga projekata u okviru Jadransko-jonskog transnacionalnog programa – ADRION održaće se 13. juna 2019. godine

06. jun 2019. | Beograd

Ministarstvo za evropske integracije organizuje informativni seminar povodom objave Trećeg poziva za dostavljanje predloga projekata u okviru Jadransko-jonskog transnacionalnog programa – ADRION.

J. Joksimović sa ambasadorima država EU i šefom Delegacije o Izveštaju Evropske komisije

06. jun 2019. | Beograd

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je sa ambasadorima država članica EU i šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji Semom Fabricijem o poslednjem Izveštaju Evropske komisije i očekivanjima od nastavka procesa pregovora.

Izložba „Primenjena nostalgija“ otvorena u Bukureštu

06. jun 2019. | Bukurešt

U Bukureštu, glavnom gradu Rumunije, otvorena je šesnaesta po redu izložba fotografija „Primenjena nostalgija Srbija – Rumunija“, čiji su autori Mitar Mitrović i Petruc Kalinesku.

Otvaranje istovetne izložbe u Srbiji planirano je za 20. jun u Jugoslovenskoj kinoteci.

J. Joksimović: Cilj Vlade – moderna i održiva Srbija

05. jun 2019. | Beograd

Održiva budućnost postoji za one koji su u stanju da se menjaju, da prepoznaju probleme, menjaju rđave prakse, uvode nova rešenja i da svaki dan rade i za sadašnjost i budućnost svakog građanina u svakom delu Srbije, izjavila je ministar za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović.

J. Joksimović: Maliciozno je reći da nema osnova za otvaranje poglavlja

05. jun 2019. | Beograd

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović kaže da ne zna šta pišu mediji u Hrvatskoj, ali da zna šta je Srbija uradila u smislu napretka u ključnim oblastima, što Izveštaj EK o napretku i potvrđuje.
Ona je to rekla za „Politiku“ upitana da prokomentariše pisanje hrvatskih medija da može da se desi da Srbija ovog meseca neće otvoriti nijedno poglavlje u pregovorima sa EU.