Arhiva aktuelnosti

Taeks seminar – Projekti predlozi za Horizont 2020 sa fokusom na etička pitanja, 16-17. mart. Korisnik: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

16. mart 2020. | Beograd

Taeks seminar – Projekti predlozi za Horizont 2020 sa fokusom na etička pitanja, 16-17. mart. Korisnik: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Taeks seminar – Strukturna podrška ribarstvu, 4. mart. Korisnik: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

04. mart 2020. | Beograd

Taeks seminar – Strukturna podrška ribarstvu, 4. mart. Korisnik: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

J. Joksimović i Luteroti: Austrija aktivno podržava regionalnu saradnju na Zapadnom Balkanu

28. februar 2020. | Beograd

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović razgovarala je sa ambasadorom Austrije Nikolausom Luterotijem o nastavku evropskih integracija Srbije i saradnji dve države u našem procesu pristupanja, bilateralnim odnosima, situaciji u regionu i ostalim temama.

J. Joksimović: Najznačajnije je da postoji jasna EU budućnost za Zapadni Balkan

27. februar 2020. | Prag

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović predvodila je danas delegaciju Srbije na sastanku ministara inostranih poslova država Višegradske grupe i Zapadnog Balkana, a tom prilikom istakla je da je učešće naše delegacije važno jer su zemlje V4 pokazale da su iskreni prijatelji politike proširenja EU, kao i regiona i naše zemlje.

Taeks seminar – Sprečavanje pronevera pravnih lica, 25-26. februar. Korisnik: MUP

25. februar 2020. | Beograd

Taeks seminar – Sprečavanje pronevera pravnih lica, 20-26. februar. Korisnik: MUP

J. Joksimović: Podrška reformi obrazovanja ostaje među prioritetima razvojne pomoći EU

25. februar 2020. | Beograd

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je danas da će obrazovanje biti jedna od najznačajnijih aktivnosti koju će Evropska unija (EU) podržavati kroz buduće fondove, bilo da je reč o IPA ili regionalnim fondovima, uz napomenu da resorno ministarstvo radi na pripremi strateškog dokumenta „Partnerstvo za razvoj“ o nacionalnim prioritetima za razvojnu pomoć do 2025. godine, a u kojem je i obrazovanje prepoznato kao važna komponenta u razvoju ljudskih resursa i čitavog društva.

Otvorena radionica o javnom nastupu i veštini komuniciranja o EU

24. februar 2020. | Beograd

Ministarstvo za evropske integracije, u saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ), a u okviru projekta Podrška reformi javne uprave u Srbiji, organizovalo je dvodnevnu radionicu „Veštine komuniciranja o EU i javni nastup u pristupnim pregovorima za članove pregovaračkih grupa“.

J. Joksimović i Gonzales – Barba Pera: Španija iskreno podržava evropsku budućnost Srbije

24. februar 2020. | Beograd

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović i državni sekretar MIP Španije za evropske poslove Huan Gonzales - Barba Pera razgovarali su o aktivnostima Srbije u daljem procesu pristupanja, saradnji dve države u procesu evrointegracija, situaciji u regionu, bilateralnim odnosima i drugim temama.

J. Joksimović: Bitno je da nastavimo evropski put, odlučićemo po kojoj metodologiji

21. februar 2020. | Beograd

Nova metodologija za Srbiju, ako odlučimo da je primenimo, nije loša, ali nije ni ništa posebno bolja, izjavila je ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović. Ona (nova metodologija) vodi ka veštačkom ujednačavanju regiona, ali se mi zbog toga ne žalimo, kaže ministar.

Ministarstvo EI: Trećerazredni kritizerski metodi dela NVO

18. februar 2020. | Beograd

Ministarstvo za evropske integracije ocenilo je danas da smo još jednom svedoci kako se deo tzv. nevladinog sektora, umesto da doprinosi kreiranju pozitivne klime u pogledu evrointegracija Srbije, gde se svakako podrazumeva i davanje smislenih kritika sa ciljem jačanja naših kapaciteta, zapravo služe trećerazrednim kritizerskim metodama, stavljajući se tako isključivo u funkciju produžene ruke određenih opozicionih krugova.

J. Joksimović: Brisel dobra prilika da Vučić ponovi stavove Srbije

16. februar 2020. | Minhen

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović ocenila je da je prisustvo srpske delegacije na Minhenskom bezbednosnom forumu ove godine bilo izuzetno primećeno i značajno, dodajući da će predsednik Aleksandar Vučić već večeras u Briselu, na neformalnoj večeri za lidere Zapadnog Balkana koju organizuje predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel, imati ponovo priliku da na jasan način iznese očekivanja, pitanja i stavove Srbije, ali i da čuje šta imaju da kažu drugi u regionu, kao i partneri iz EU.

J. Joksimović na panelu: EU suštinski da priča sa Zapadnim Balkanom, a ne o Zapadnom Balkanu

16. februar 2020. | Minhen

Na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji danas je održan završni panel posvećen budućnosti Evropske unije, a ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović, koja je prisustvovala panelu, postavljajući pitanje učesnicima kazala je da je mnogo važnije da EU počne da suštinski priča sa Zapadnim Balkanom, a ne o Zapadnom Balkanu.

J. Joksimović: Mora se ulagati u prijateljstva sa zemljama koje nas podržavaju

15. februar 2020. | Minhen

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović sastala se danas u okviru Minhenske bezbednosne konferencije sa ministrom spoljnih poslova Kipra Nikosom Hristodoulidisom, nakon čega je poručila da Srbija ne sme da zaboravi i podrazumeva dobre odnose sa zemljama koje je podržavaju i na evropskom putu, ali i po pitanju nepriznavanja Kosova, već da intenzivno ulaže u dobre odnose sa tim državama, među kojima je i Kipar.

Odabir tematskih prioriteta Programa prekogranične saradnje Srbije sa Mađarskom 2021 – 2027

14. februar 2020. |

Ministarstvo za evropske integracije u saradnji sa CESCI-jem (Central European Service for Cross-border Initiatives) poziva zainteresovane za prekograničnu saradnju da svojim iskustvom i potrebama doprinesu pripremi INTERREG IPA Programa prekogranične saradnje Mađarska - Srbija sa ciljem odabira tematskih prioriteta koji će na najbolji način odslikavati lokalne potrebe.  

J. Joksimović: Minhenska konferencija važna za kreiranje pravaca međunarodne politike

14. februar 2020. | Minhen

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović ocenila je danas da je 56. Minhenska bezbednosna konferencija jedan od najvažnijih događaja godine u međunarodnom smislu i dodala da učešće delegacije Srbije, koju osim Joksimović, čine i predsednik Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić, pokazuje da je naša zemlja percipirana u svetu kao važan faktor regionalne stabilnosti, ali i kao zemlja koja može da doprinese zajedničkoj bezbednosti na multilateralnom planu.

J. Joksimović: Vučić na panelu o regionu na pravi način prezentovao stavove Srbije

14. februar 2020. | Minhen

Predsednik Aleksandar Vučić je na panelu o bezbednosti na Zapadnom Balkanu u okviru 56. Minhenske bezbednosne konferencije na najbolji način prezentovao naše pozicije i po pitanju budućnosti evropskog puta Srbije, ali i po pitanju dijaloga Beograda i Prištine, izjavila je večeras ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović, dodajući da je predsednik ujedno i postavio prava i važna pitanja na koje Srbija očekuje odgovor.

J. Joksimović: Poseta Berlinu korisna i u pravom trenutku

12. februar 2020. | Berlin

Ministar za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović izjavila je danas da je za Srbiju važno da bude u stalnom kontaktu sa Nemačkom kao jednom od vodećih zemalja koja, kako kaže, profiliše i definiše politiku EU prema proširenju i Zapadnom Balkanu.

Prijem povodom Dana državnosti Srbije

12. februar 2020. | Berlin

Povodom Dana državnosti i Dana Vojske Srbije, koji se obeležavaju 15. februara, Ambasada Srbije u Berlinu organizovala je danas svečani prijem kojem su prisustvovali predstavnici diplomatskog kora i političkog, kulturnog i poslovnog života Berlina, a počasni gost bila je ministar za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović.

J. Joksimović: EU najviše računa na Srbiju i od nas najviše očekuje

11. februar 2020. | Berlin

Srbija ostaje prepoznata kao zemlja sa prvorazrednim kapacitetima na koju Evropska unija najviše računa u regionu Zapadnog Balkana, izjavila je danas ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović i istakla da je Nemačka posvećena politici proširenja i evropskoj budućnosti Srbije i regiona.

J. Joksimović: Nema prečica u novoj metodologiji, ali mi ih nismo ni tražili

06. februar 2020. | Beograd

U Briselu je zvanično predstavljena nova metodologija procesa pristupanja Evropskoj uniji, a ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović kaže za RTS da postoji jedna otvorena ponuda za koju tek treba videti kako će biti definisana, jer, kako kaže, ovaj predlog metodologije tek ide na usaglašavanje među državama članicama.