Објављени резултати конкурса за најбоље студентске радове о Европској унији

23. мај 2017. | Београд

Објављени резултати конкурса за најбоље студентске радове о Европској унији

На конкурсу за најбоље студентске радове о Европској унији који је Канцеларија за европске интеграције расписала у фебруару, као најбоља оцењена су три рада:

  1. Процес усклађивања са Заједничком спољном и безбедносном политиком Европске уније: са којим изазовима се РС суочава? (Прворангирани)
  2. Религија као интегративни чинилац европског идентитета: идеја, правна подлога и савремени изазови (Другорангирани)
  3. Европска унија у две брзине и потенцијалне импликације на европски пут Србије? (Трећерангирани)

Канцеларија је расписала овај конкурс како би подстакла младе академске грађане да се укључе у аргументовану дебату у вези са чланством наше земље у Европској унији. На конкурс је у предвиђеном року стигло 18 радова, а сви су испунили основне критеријуме и стандарде за припрему рада који су наведени у објављеној конкурсној документацији. Одлуку о три прворангирана рада донела конкурсна комисија у саставу три професорке Универзитета у Београду: проф. др Драгица Вујадиновић (Правни факултет), проф. др Весна Кнежевић Предић (Факултет политичких наука) и проф. др Илдико Ердеи, (Филозофски факултет).

Конкурсна комисија је читањем и оцењивањем свих радова констатовала да су радови пристигли на конкурс, посматрано у целини, на задовољавајућем академском нивоу, да је приступ темама занимљив и да су текстови оригинални. Такође, чланице конкурсне комисије сагласне су у оцени да овакав конкурс представља важну иницијативу Канцеларије за европске интеграције, која доприноси не само квалитетнијем и комплекснијем промишљању о ЕУ, заједно са свим процесима и трансформацијама које интеграција Србије овој заједници подразумева, већ и подизању нивоа свести међу студентима о значају академског писања и приступа темама које су од суштинског значаја за целокупно друштво.

Записник о евалуацији радова пристиглих на Конкурс за три најбоља студентска рада о Европској унији Канцеларије за европске интеграције можете да преузмете овде.