Министар Јоксимовић: У „нон пејперу“ наши ставови, а не захтеви

05. мај 2017. | Београд

Министар Јоксимовић: У „нон пејперу“ наши ставови, а не захтеви

Министар задужен за европске интеграције Јадранка Јоксимовић изјавила је данас да „нон пејпер“, папир у форми незваничног документа, који је подељен амбасадорима земаља чланица ЕУ, не садржи никакве захтеве, већ ставове и очекивања Србије у вези са развојем ситуације у региону.


На питање Танјуга да ли је тачно, како наводе поједини медији, да постоје четири захтева која је Београд упутио Бриселу, министарка Јоксимовић је рекла:


„Папир који је подељен амбасадорима земаља чланица ЕУ у форми нон пејпера (незваничног документа) не садржи никакве захтеве постављене Бриселу, већ садржи пресек ставова Србије у погледу дешавања у региону и очекивања Србије да се Европска унија још више ангажује на стабилизацији региона“.


Наведене су, како је објаснила, и изјаве и активности, у последњих неколико месеци, различитих политичких актера из региона, које су подигле тензије.

„Такође, наглашена је и спремност Србије и премијера и изабраног председника Александра Вучића на сарадњу у интересу стабилности региона", рекла је министарка Јоксимовић.

Линк ка Танјуговој вести: http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?izb=327839