Друго по реду Национално слушање Дунавске стратегије данас у Новом Саду

24. март 2017. | Београд

Друго по реду Национално слушање Дунавске стратегије одржава се данас у оргaнизацији Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, НВО Свет и Дунав и Фондацијe за развој домаћинства.

Скуп отвара председник скупштине АП Војводине Иштван Пастор, а у уводном делу скупа присутнима ће се обратити Ана Илић, национални координатор за ЕУ Дунавску стратегију (ЕУСДР) у Републици Србији и заменик директора Канцеларије за европске интеграције Владе Републике Србије.

Овогодишње национално слушање организује се уз подршку немачке савезне покрајине ‒ Баден-Виртемберг и Фондације Фостер Европа из Аустрије, као и Скупштине АП Војводине и Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу. Национално слушање одржава се као годишњи састанак свих заинтересованих страна ‒ учесника у спровођењу Дунавске стратегије у Републици Србији. Овогодишња конференција организована је са циљем сумирања досадашњих постигнутих резултата и представљања програма прекограничне и транснационалне сарадње у којима учествује Република Србија, а које координира Канцеларија за европске интеграције Владе Србије.

Говорници на конференцији су координатори приоритетних области у оквиру ове Стратегије, представници покрајине Баден-Виртемберг, Фондације Фостер Европа, Дунавски цивилни форум (ДЦСФ), као и представници активних организација локалних удружења грађана који учествују у спровођењу Дунавске стратегије у Србији.