Четврти регионални форум о прекограничној сарадњи

22. фебруар 2017. | Београд

Србија је ове године домаћин Регионалног форума, који ће бити одржан 23. фебруара. Форум ће  отворити Јадранка Јоксимовић, министар у Влади Републике Србије задужен за европске интеграције и Национални ИПА координатор и Мајкл Девенпорт, шеф Делегације Европске уније у Републици Србији.

Основи циљ овог форума је да окупи све регионалне актере укључене у спровођење ИПА програма прекограничне сарадње како би разменили искуства и разговарали о темама од регионалног значаја и тиме унапредили спровођење прекограничних пограма у земљама региона. На форуму ће бити представљени досадашњи резултати програма прекограничне сарадње који се спроводе у Републици Србији и околним земљама, као и могућности у оквиру нове финансијске перспективе Европске уније намењене овој сарадњи, за период 2014-2020.

Форум организује регионални пројекат CBIB+ (“Cross-border Institution Building Plus“) који финансира Европска унија. На Форуму ће учествовати представници Европске комисије, Делегација Европске уније из земаља у региону и представници инстутиција које су у земљама региона задужене за спровођење програма прекограничне сарадње.