Програм стажирања за два државна службеника у Француској

14. фебруар 2017. | Француска

Амбасада Републике Француске у Србији и Канцеларија за европске интеграције Владе Србије, у оквиру Споразума о стратешком партнерству између Србије и Француске, настављају реализацију „Програма стажирања у Француској“ подстакнуту добром праксом и  резултатима претходних програма, а са циљем јачања капацитета државне управе за процес преговарања Србије са Европском унијом. 

 

Нови програм предвиђа стажирање за два државна службеника у трајању од четири недеље у Генералном секретаријату за европске послове Републике Француске, у периоду мај - јун или октобар - новембар 2017. године (у зависности од расположивих капацитета у институцији домаћину), а намењен је члановима 35 преговарачких група за преговоре о приступању Републике Србије Европској унији, као и државним службеницима који нису чланови преговарачких група, али чији је посао уско повезан са радом преговарачких група. Програм је отворен и за кандидате који су се већ пријављивали за стажирање у Француској у претходна три циклуса, али нису прошли процес селекције.

Напомињемо да су програмом стажирања покривени трошкови пута, здравственог и путног осигурања, смештаја, као и дневница у износу од 50 евра по дану.  

Попуњене пријавне формуларе на француском језику, заинтересовани кандидати треба да пошаљу  господину Paul-Alexis Berthezène, на адресу pberthezene@mei.gov.rs (у копији адреса biljana.komatovic@diplomatie.gouv.fr).

Пријаве се могу подносити почев од 20. фебруара до 10. марта 2017. године.

Процес селекције кандидата ће обавити независни експерти на основу критеријума релевантности описа посла за процес преговарања са ЕУ, укупног квалитета пријаве и знања француског језика (минумум ниво Б2).

Пријавни формулар

Програм стажирања