Поклон Канцеларије Центру за заштиту одојчади, деце и омладине

30. децембар 2016. |

Поклон Канцеларије Центру за заштиту одојчади, деце и омладине

Након и ове радне године која је остала иза нас, одлучили смо да за крај са вама поделимо и следећу вест јер говори о једној од нама најдражих активности у 2016.години.  Наиме, Канцеларија за европске интеграције Владе Србије поклонила је Центру за заштиту одојчади, деце и омладине део инвентара  који је постао власништво Канцеларије на основу Споразума о имплементацији ГИЗ пројекта „Подршка имплементацији правних реформи у Републици Србији“ из 2011, као и Анекса споразума из  2015. године. На тај начин смо још једном, макар и овим симболичним гестом, помогли нашим малим пријатељима, штићеницима Центра. Тим поводом, Јанко Табаковић,руководилац Дома Јован Јовановић Змај из Центра за заштиту одојчади, деце и омладине захвалио је Канцеларији, како је рекао, на драгоценој донацији опреме и намештаја:

 

„Желим да нагласим да нам је све од доспелог итекако потребно и да је улепшало животни простор нашег дома, чему су се обрадовала како деца тако и запослени у нашој установи. Било је лепо видети момке ангажоване на истовару како заједнички са нашим старијим штићеницима износе ствари из камиона и одлажу у магацин, био је то један сјајан тимски рад. Још једном, испред деце и колектива дома Змај ВЕЛИКО ХВАЛА“.

Центар за заштиту одојчади, деце и омладине располаже са седам објеката и има капацитет за збрињавање 528 деце свих узраста. О дугогодишњем професионалном и хуманом раду посвећеном заштити најмлађих можете се детаљније упознати на овом линку: http://www.zvecanska.org.rs/