Изложба „Примењена носталгија, Београд – Братислава“ представљена и у Словачкој Републици

16. децембар 2016. | Братислава

Изложба „Примењена носталгија, Београд – Братислава“ представљена и у Словачкој Републици

Након Београда,  изложба фотографија „Примењена носталгија, Београд - Братислава", представљена је 16. децембра и у Министарству културе Словачке Републике у Братислави. Изложбу су отворили амбасадор Републике Србије у Братислави Шани Дермаку и генерални директор у Кабинету министра спољних и европских послова Радомир Бохач.


„Братиславу и Београд красе многобројне сличности, а највише Дунав који протиче кроз обе престонице и његови мостови као вечни спојеви људи и држава“, изјавио амбасадор Дермаку.

„Култура и фотографија зближавају народе и ова изложба је један од најлепших таквих начина повезивања Београда и Братиславе“, рекао је Радомир Бохач, напомињући да Словачка подржава Србију на европском путу и политички и економски.

Пројекат "Примењена носталгија" је замишљен као серија заједничких изложби фотографија два еминентна фотографа - једног из Србије и другог из земље председавајуће Европској унији.

Ауторка из Србије Милена Анђела Мишић Атанацковић боравила је у Братислави током октобра 2016. године и фотографисала места, догађаје, сцене и људе који су је подсетили на Београд. У септембру ове године, аутор из Словачке Томаш Хулик посетио је Београд и фотографисао град и његове житеље објективом „носталгичног“ фотографа.  Фотографије Милене Анђеле и Томаша чине изложбу „Примењена носталгија, Београд - Братислава“.