„Примењена носталгија“ у Зрењанину

17. октобар 2016. | Зрењанин

„Примењена носталгија“ у Зрењанину

Изложба фотографија „Примењена носталгија”, у организацији Канцеларије за европске интеграције Владе Србије, а уз подршку амбасаде Краљевине Холандије у Београду, отворена је од 14. до 27. октобра у изложбеном салону Културног центра у Зрењанину.

„Примењена носталгија“ је пројекат који Канцеларија за европске интеграције спроводи од2007. године и којије замишљен као серија заједничких изложби фотографија два еминентна фотографа - једног из Србије и другог из земље председавајуће Европској унији.

Аутор из Србије, Марко Рупена боравио је у Амстердаму у децембру 2015. године и фотографисао места, догађаје, сцене и људе који су га подсетили на Београд. Два месеца касније, ауторка из Холандије Илви Ниокекћин посетила је Београд и фотографисала град и његове становнике оком „носталгичног” фотографа. Основна идеја „Примењене носталгије” је културна сарадња, промоција Србије у државама чланицама ЕУ, као и земаља чланица ЕУ у Србији.

Изложба је у току 2016. године била постављена у Галерији Народне банке Србије у Београду, у Миксер Хоусе-у у Београду, као и у домовима културе Вршац и Ковин.