Конференција о владиним комуникацијама у Југоисточној Европи одржана у Бриселу

10. октобар 2016. |

Конференција о владиним комуникацијама у Југоисточној Европи одржана у Бриселу

Службеници за комуникације из влада земаља Југоисточне Европе, држава чланица ЕУ и европских институција састали су се на Конференцији о владиним комуникацијама “Јавним дијалогом до заједничке европске будућности”, која је 6. и 7. октобра одржана у просторијама Европског економског и социјалног комитета и Комитета региона ЕУ у Бриселу.

На конференцији су разматрани комуникациони изазови повезани са актуелним друштвеним и економским питањима која се односе на земаље региона и читаве Европе. Експерти из држава чланица и институција ЕУ разменили су са колегама из Југоисточне Европе искуства из области комуницирања тема попут економске и миграционе кризе, британског референдума, проширења и међукултурног дијалога. На скупу, су између осталих, говорили и Ксенија Миленковић, в.д. директора Канцеларије за европске интеграције Владе Србије, Ангелина Ајхорст, директорка Одељења за западну Европу, западни Балкан и Турску у Спољнополитичкој служби ЕУ, Ева Паунова, чланица Европског парламента.

Конференцију су организовали SEECOM, удружење државних службеника за комуникације из 13 земаља Југоисточне Европеи Програм за медије у Југоисточној Европи немачке Фондације “Конрад Аденауер”, у сарадњиса Европским економским и социјалним комитетом и Комитетом региона ЕУ, уз подршку америчког Националног демократског института.

На Скупштини SEECOM-а, која је одржана другог дана конференције, за председника SEECOM-а реизабран је шеф Делегације Европске комисије у Бугарској Огњан Златев. Чланови SEECOM-а поверили су нови мандат и генералном секретару удружења Вуку Вујновићу из Црне Горе.

SEECOM је међународно струковно удружење, основано 2013. године у Будви, чији је циљ афирмација етичких и професионалних стандарда комуницирања у јавном сектору, кроз професионалну размену између службеника за комуникације у јавном сектору у Југоисточној Европи.