Завршна конференција ПЛАЦ пројекта

13. јун 2016. |

Канцеларија за европске интеграције Владе Републике Србије и Саветодавни центар за европска и правна питања (ПЛАЦ) организују завршну конференцију ПЛАЦ пројекта у Народној скупштини Републике Србије у уторак, 14. јуна 2016. На скупу ће бити представљен преглед актуелног стања односа Србије и Европске уније, предстојећи кораци и динамика преговора о приступању ЕУ, значај европске подршке током спровођења реформи и приступних преговора, као и остварени резултати пројекта.

Европска унија, кроз ПЛАЦ пројекат вредан 3,42 милиона евра, пружа подршку Србији у припремама за приступање Европској унији, путем унапређења механизама за усклађивање законодавства са европским правним тековинама, помоћи приликом израде закона и одговарајућих подзаконских аката, као и путем јачања капацитета институција за примену усклађених прописа.

Учесницима ће се обратити Тања Мишчевић, шеф Преговарачког тима за вођење преговора о приступању Републике Србије Европској унији, Мајкл Девенпорт, шеф Делегације Европске уније у Републици Србији, Ксенија Миленковић, в.д. директора Канцеларије за европске интеграције и Марија Пејчиновић Бурић, вођа ПЛАЦ пројекта.

Aгенду конференције можете да преузмете овде.