Прибе:Почетком јесени вероватно преговори са СЦГ

07. јул 2005. |

БЕОГРАД, 7. јула 2005. - Директор Дирекције за западни Балкан при Европској комисији Рајнхард Прибе изјавио је да очекује да ће почетком јесени почети конкретан процес преговарања између Србије и Црне Горе (СЦГ) и Европске уније о закључењу Споразума о стабилизацији и придруживању.

`Очекивања су у СЦГ да процес преговарања почне што пре и ми смо у том контексту разговарали о најефикаснијим решењима да би то стварно тако и било и да се не губи на времену`, изјавио је Прибе новинарима након Осмог састанка Унапређеног сталног дијалога.

Министар за међународне економске односе СЦГ Предраг Ивановић изјавио је да је данашњи састанак Унапређеног сталног дијалога, чија је сврха била припрема СЦГ за процес преговарања ради потписивања Споразума о стабилизацији и придруживању, био успешан и користан.

`На састаку су разматране четири кључне теме -демократија и владавина права, административни капацитети у СЦГ, наше извршавање међународних обавеза и област људских и мањинских права`, изјавио је Ивановић.

Наредни састанак Унапређеног сталног дијалога предвиђен је у септембру.