Најава трећег састанка националног одбора за инвестиције

09. март 2016. |

Влада Републике Србије организује трећи састанак Националног одбора за инвестиције у четвртак, 10. марта 2016. у Палати Србија,у 10.00 часова. Састанак ће отворити Јадранка Јоксимовић, министар без портфеља задужен за европске интеграције и национални ИПА координатор,Душан Вујовић, министар финансија и Mајкл Девенпорт, шеф Делегације Европске уније у Републици Србији.

Састанку Националног одбора за инвестиције присуствоваће и Зорана Михајловић, министар грађевине, саобраћаја и инфраструктуре, Александар Антић, министар рударства и енергетике, Снежана Богосављевић Бошковић, министар пољопривреде и заштите животне средине, представници релевантних министарстава, Европске комисије, амбасада и међународних финансијских институција.

Трећи састанак Националног одбора за инвестиције ће бити прилика да званичници Србије и ЕУ размене мишљења о досадашњем току припреме и реализације пројеката садржаних у Јединственом прегледу приоритетних инфраструктурних пројеката, али и да се укаже на приоритетне пројекте које ће Република Србија кандидовати у оквиру текућег позива за доделу инвестиционих грантова у 2016. у оквиру Инвестиционог оквира за Западни Балкан (WBIF).

Оснивањем Националног одбора за инвестиције, Влада Републике Србије успоставила је јединствени систем за планирање, припрему и имплементацију националних инфраструктурних инвестиција. Национални одбор за инвестиције је форум за дискусију и формулисање финансијских планова за сваки корак у вези са припремом инфраструктурних пројеката, који могу бити представљени потенцијалним инвеститорима и донаторима. Одбором копредседавају министри Јоксимовић и Вујовић.