У Бриселу одржан трећи састанак Пододбора за транспорт, енергетику, заштиту животне средине, климатске промене и регионални развој

07. март 2016. |

У оквиру тела за примену Споразума о стабилизацији и придруживању,у Бриселуje2. и 3. марта 2016. одржан трећи састанак Пододбора за транспорт, енергетику, заштиту животне средине, климатске промене и регионални развој, између представника Европске комисије и надлежних институција Републике Србије. Састанком су копредседавали Xристос Макридис из Генералног секретаријата за политику суседства и преговоре о проширењу и Дејан Трифуновић, државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

На састанку су размотрена питања из следећих области: унутрашње тржиште природног гаса и електричне енергије, енергетске интерконекције и инфраструктурни пројекти, сигурност снабдевања, енергетска ефикасност и обновљиви извори енергије, нуклеарна сигурност и заштита од зрачења, регионални развој, климатске промене, национални инвентари и пројекције емисија гасова са ефектом стаклене баште, транспортна инфраструктура, транспортна политика, друмски транспорт, железнички и интермодални транспорт, унутрашњи водни путеви, ваздушни транспорт, поморски транспорт, управљање отпадом, квалитет ваздуха, квалитет вода, заштита природе, индустријско загађење и управљање ризицима, хемикалије, бука и финансијска средства за заштиту животне средине.

У радном делу састанка представници Србије су представили напредак остварен од последњег састанка Пододбора одржаног 2015.