Европска комисија усвојила Интерег – ИПА Програм прекограничне сарадње Мађарска – Србија 2014-2020.

17. децембар 2015. |

Европска комисија је 15. децембра 2015. године усвојила Interreg- ИПА Програм прекограничне сарадње Мађарска - Србија за период 2014-2020. године.

Програм има за циљ да пружи подршку пројектима прекограничне сарадње који jaчају економску сарадњу у пограничном програмском подручју кроз одрживо коришћење природних и културних добара. Програм је усредсређен на унапређење прекограничног управљања водама и система спречавања ризика, смањење броја уских грла у прекограничном саобраћају, подстицање сарадње у области туризма и културног наслеђа и развој конкурентности MСП кроз иновације.

Програмска област обухвата 9 жупанија/oкруга: жупаније Бач-Кишкун и Чонград у Мађарској и Западнобачки, Севернобачки, Јужнобачки, Севернобанатски, Централнобанатски, Јужнобанатски и Сремски округ у Србији.

За Програм је издвојено 65,12 милиона евра из Инструмента за претприступну помоћ (ИПА II). Укупна вредност Програма, са националним суфинансирањем, износи 76,62 милиона евра.

За више информација о Програму посетите интернет страницу www.hu-srb-ipa.com, а детаље можете да пронађете и у овом документу.