Радионица поводом почетка Програмирања Националног програма ИПА 2016.

23. октобар 2015. |

Канцеларија за европске интеграције Владе Републике Србије, уз подршку пројекта PPF5 (Project Preparation Facility), организује програмску радионицу поводом почетка Програмирања Националног програма ИПА 2016, која ће бити одржана 26. октобра, у малој сали Народне Скупштине.

Основни циљ одржавања радионице је представљање динамике програмирања ИПА 2016, процедура које се морају поштовати, принципа програмирања и начина на који ће процес програмирања бити организован. Присутнима ће такође бити представљени и резултати програмске мисије Директората за суседску политику и преговоре о проширењу и нови формат Акционог документа.

Поред тога, део радионице биће посвећен и презентовању начина на који је организован процес програмирања неалоцираних средстава (unallocated envelope) и методологије која ће се користити за израду Мапе пута за пуну примену секторског приступа (Sector Approach Roadmap), динамика рада и кораци који ће бити предузети у наредном периоду.

Радионица је намењена представницима министарстава и институција које су укључене у процес програмирања програма/пројеката финансираних из ИПА фондова.