Проглашен победник конкурса за израду графита поводом Дана европске сарадње - "Уметност улице без границе"

26. август 2015. |

Streetart уметница Јана Даниловић победница је јавног конкурса за израду графита поводом Дана европске сарадње, у организацији Канцеларија за европске интеграције. Кампању “Уметност улице без границе“, у оквиру које је расписан конкурс, Канцеларија је започела поводом Дана европске сарадње и обележавања 25 година постојања Програма европске територијалне сарадње. Идејно решење графита, према образложењу Комисије, на сведени и уметнички препознатљив начин представља одговор на задату тему.

Конкурсну комисију предводио је Добросав Боб Живковић, илустратор, а чланови су били представници Канцеларије за европске интеграције, Општине Неготин и Делегације Европске уније у Републици Србији. Обавештавамо да из техничких разлога графит неће бити израђен у Неготину, како је конкурсом првобитно предвиђено. Комисија се сагласила да због важности обележавања овог датума и квалитета предвиђеног рада не одустане од реализације догађаја, те да ће победнички графит бити израђен поводом Дана европске сарадње, у другом јавном простору. О новој локацији на којој ће бити представљен графит, јавност ће бити благовремено информисана.

Дан европске сарадње обележава достигнућа територијалне сарадње локалним дешавањима која се организују у више од 40 земаља широм Европе. Европска територијална сарадња је инструмент Европске уније који повезује људе суседних држава у циљу превазилажења заједничких препрека које једна држава сама не би могла лако да реши. Удруживањем знања и средстава, Европска територијална сарадња помаже унапређењу животне средине, саобраћаја, здравствених услуга, културе, образовања и многих других значајних области живота. Више информација о Дану европске сарадње можете да пронађете на линку www.ecday.eu.