Програм професионалног усавршавања у Великој Британији

25. август 2015. |

Британски савет, у партнерству са Канцеларијом за европске интеграције Владе Србије, а уз подршку Британске амбасаде у Београду, започео је реализацију четвртог циклуса програма “Професионално усавршавање у Великој Британији”. У оквиру овог програма шест државних и јавних службеника Републике Србије моћи ће да током фебруара и марта 2016. године борави и ради у Великој Британији у трајању до шест недеља.

Овај програм је инициран у циљу јачања капацитета државних институција Републике Србије за приступање Србије Европској унији и омогућава повезивање српских и британских институција. Професионално усавршавање у Великој Британији намењено је члановима преговарачких група који раде на пословима приступања Републике Србије Европској унији, те ће учесници програма бити професионалци који ће, након повратка у Србију, моћи да поделе стечено искуство са својим колегама и наставе са радом на процесу придруживања користећи знања стечена у Великој Британији.

У последње три године укупно 22 учесника из 18 државних и јавних институција Републике Србије имало је могућност да проведе шест или четири недеље у преко 30 релевантних институција у Великој Британији. Погледајте ко су били учесници претходних година и каква су њихова искуства из Велике Британије.

Више информација о самом програму, условима и процедури пријављивања, распореду за селекцију као и трошковима који су програмом покривени можете да пронађете на сајту Британског савета. Рок за пријаве је 15. септембар 2015. године, до 23.59 часова.

За сва додатна питања, контакт особа у Канцеларији за европске интеграције је Јована Томашевић Пакаи, 011 3061 150 или jtomasevic@mei.gov.rs.