Најава за први састанак Заједничког консултативног одбора цивилног друштва између ЕУ и Србије

20. јул 2015. |

Први састанак Заједничког консултативног одбора цивилног друштва између ЕУ и Србије биће одржан 21. јула у Привредној комори Србије. Скуп ће отворити потпредседник Привредне коморе Србије Мирослав Милетић, а у уводном делу учесницима ће се обратити министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, члан Европског економског и социјалног комитета Цвето Станчић и председник УГ синдиката “Независност” Брансилав Чанак.

На састанку ће, између осталих, учествовати и шеф преговарачког тима за вођење преговора о приступању РС ЕУ Тања Мишчевић, као и шеф Сектора за европске интеграције Делегације ЕУ у Србији Фрејк Јанмат.

Теме о којима ће се разговарати су тренутни однос између ЕУ и Србије у процесу приступања, процедурални аспекти функционисања Заједничког консултативног одбора ЕУ и Србије, као и улога цивилног друштва у процесу проширења.

Заједнички консултативни одбор је једно од тела основаних у оквиру Споразума о стабилизацији и придруживању између ЕУ и Србије, који омогућава да цивилно друштво прати напредак наше земље у европским интеграцијама и у том смислу даје препоруке Влади Србије и институцијама ЕУ.