Други састанак Националног одбора сутра у Београду

06. мај 2015. |

Други састанак Националног одбора за инвестиције биће одржан сутра у Београду. Састанак ће отворити Јадранка Јоксимовић, министар без портфеља задужен за европске интеграције и национални ИПА координатор, Јоханес Хан, европски комесар за суседску политику и преговоре о проширењу и Душан Вујовић, министар финансија. Састанку Националног одбора за инвестиције присуствују и Жан Ерик Паке, директор Генералног директората Европске комисије за проширење  задужен за Србију, Мајкл Девенпорт, шеф Делегације ЕУ у Србији, представници релевантних министарстава, Европске комисије, амбасада и међународних финансијских институција.

Подсећамо да је Национални одбор за инвестиције основан Одлуком Владе 6. новембра 2014. године. Копредседавајући Националног одбора за инвестиције су министри Јоксимовић и Вујовић, док су остали чланови: Александар Антић, министар рударства и енергетике, Зорана Михајловић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Снежана Богосављевић – Бошковић, министар пољопривреде и заштите животне средине, Жељко Сертић, министар привреде и Кори Удовички, министар државне управе и локалне самоуправе.

Национални одбор за инвестиције представља форум за дискусију о системским питањима која су од значаја за инвестиције у инфраструктуру. Такође, Одбор прати пројекте са Јединственог прегледа инфраструктурних пројеката, планираних за финансирање из средстава међународне развојне помоћи, укључујући и ИПА средства, средства међународних финансијских институција, као и средства из буџета.