Презентовање програма „Професионалног усавршавања у Великој Британији“

07. април 2015. |

Осморо државних службеника, учесника програма „Професионалног усавршавања у Великој Британији“ представиће сутра у просторијама Британског савета своја искуства из двомесечног стажа у државним институцијама те земље. Програм, који подразумева процес селекције И организације стручног усавршавања, реализовао је Британски савет у периоду у од августа 2014. до марта 2015. године, у партнерству са Канцеларијом за европске интеграције Владе Србије, а уз подршку Британске амбасаде у Београду.

Скуп ће отворити в.д. директора Канцеларије за европске интеграције Ксенија Миленковић, британски амбасадор у Србији Денис Киф и директор Британског савета за западни Балкан Тони О’Брајен, док ће искуства са стажа у Великој Британији представити самостална саветница у Канцеларији за европске интеграције Тиса Чаушевић, саветник за имплементацију ИПА пројеката у Министарству образовања, науке и технолошког развоја Мирко Ожеговић, сарадница шефа Преговарачког тима из Преговарчког тима за приступање Републике Србије Европској унији Ивана Антић, начелник Одељења за топографију у Републичком геодетском заводу Јелена Матић Вареница, генерални секретар из Агенције за енергетику Петар Максимовић, други секретар у Министарству спољних послова Ивана Палинкаш, виша саветница у Канцеларији за сарадњу са цивилним друштвом Јелена Пајовић и самостални инспектор у Министарству унутрашњих послова Миодраг Лазић.

Програм „Професионалног усавршавања у Великој Британији“ који се спроводи већ трећу годину за редом, инициран је у циљу јачања капацитета државне управе за предстојећи процес преговарања Србије са Европском унијом, а намењен је државним службеницима који су укључени у рад преговарачких група.