Србија на путу европских интеграција-скрининг и после скрининга,

30. март 2015. |

Канцеларија за европске интеграције Владе Републике Србије и Саветодавни центар за европска и правна питања (PLAC) организују конференцију Србија на путу европских интеграција-скрининг и после скрининга, 31. марта 2015. године, у Народној скупштини Србије, Краља Милана 14, пленарна сала.

Конференција се организује у циљу представљања резултата досадашњег тока преговарачког процеса и процеса скрининга, као и наредних корака у процесу преговора. Европска унија подржава Србију на путу европских интеграција, између осталог, и PLAC пројектом који у 11 преговарачких поглавља доприноси јачању структуре и механизама за усклађивање националног законодавства са правним тековина ЕУ.

Учесницима ће се обратити Јадранка Јоксимовић, министар без портфеља задужен за европске интеграције, проф. др Тања Мишчевић, шеф Преговарачког тима за вођење преговора о приступању Републике Србије Европској унији, Њ.Е. Мајкл Девенпорт, шеф Делегације Европске уније у Републици Србији и Марија Пејчиновић Бурић, вођа PLACпројекта, а скупом ће модерирати Ксенија Миленковић, в.д. директора Канцеларије за европске интеграције.