Проглашени победници фото конкурса „Реке које нас спајају“

26. септембар 2014. |

Победници фото конкурса Канцеларије за европске интеграције „Реке које нас спајају“ су Марко Рупена, у категорији фотографија урађених фото-апаратом иМирјана Чупић,у категорији фотографија урађених мобилним телефоном.Тема овог фото конкурса биле су реке које протичу кроз Србију и неку одсуседних земаља које су обухваћене програмима Прекограничне сарадње.

Програми прекограничне сарадње су инструмент Европске уније за пружање подршке сарадњи институција у пограничним областима суседних држава. Република Србија је у овај вид сарадње први пут укључена 2004. године кроз тзв. Суседске програме финансиране из средстава KАРДС 2000-2006, а данас се програми спроводе у оквиру друге компоненте инструмента ИПА - финансијског инструмента Уније за подршку приступању за период 2007-2013.

Од 2004. године до данас, у Србији је финансијски подржано око 200 пројеката. Тренутно се у Републици Србији спроводи осам програма - са Мађарском, Румунијом, Бугарском, Црном Гором, Босном и Херцеговином, Хрватском, Јадрански програм и програм “Југоисточна Европа”.