Први састанак Националног одбора за инвестиције сутра у Београду

16. октобар 2014. |

Први састанак Националног одбора за инвестиције Владе Републике Србије биће одржан у Београду 17. октобра 2014. године, са циљем да допринесе бољем коришћењу међународне развојне помоћи Србији за реализацију инфраструктурних пројеката.

Састанком ће председавати Јадранка Јоксимовић, министар без портфеља задужен за европске интеграције и национални ИПА координатор и Душан Вујовић, министар финансија. Састанку Националног одбора за инвестиције присуствоваће и Жан Ерик Паке, директор Генералног директората Европске комисије за проширење, задужен за Србију, Мајкл Девенпорт, шеф Делегације ЕУ у Србији и представници релевантних министарстава, Европске комисије и међународних финансијских институција.

Оснивањем Националног одбора за инвестиције, Влада Републике Србије успоставила је јединствену тачку у оквиру Владе за планирање, припрему и имплементацију националних инфраструктурних инвестиција.  Национални одбор за инвестиције биће форум за дискусију и формулисање финансијских планова за сваки корак у вези са припремом инфраструктурних пројеката, који могу бити представљени потенцијалним инвеститорима и донаторима. Национални одбор састајаће се неколико пута годишње.