Покренута "Европа за понети" - Андроид апликација која ставља Европу у твој џеп

15. октобар 2014. |

У оквиру пројекта „Европа за понети – унапређење информисања младих о Европској унији и процесу европских интеграција“, креирана је и покренута Андроид апликација Европа за понети. Апликација Европа за понети младима пружа могућност да у сваком моменту буду у току са догађајима у Европској унији, као и са тим шта Европска унија пружа њима, носећи ЕУ на свом телефону, у свом џепу.

Апликацију Европа за понети је могуће преузети са телефона, са апликације Гоогле Плаy Сторе-а, или путем следећег линка:

https://play.google.com/store/apps/details?id=rs.bos.evropazaponeti&hl=en.

Апликација Европа за понети нуди преглед информација о могућностима које Европска унија пружа младима у погледу образовања, волонтирања, путовања и рада у ЕУ. Андроид апликација одговара на потребе младих, али их и на занимљив начин упознаје са процесом европских интеграција Србије, као и са историјатом и институционалном структуром Европске уније. Апликација омогућава младима да стално буду у току са актуелним дешавањима на европском нивоу, отвореним конкурсима за формалне и неформалне образовне програме, стипендије, праксе и пројекте, али и са техничким информацијама које им омогућавају да лакше испланирају путовање, боравак у земљама чланицама и умреже се са вршњацима и различитим организацијама у Европској унији.

Апликација Европа за понети ће бити званично представљена на овогодишњем Сајму књига у Београду, на штанду Делегације Европске уније у Републици Србији. Поред креирања новог вида платформе за информисање и комуницирање о Европској унији у Србији, промоција апликације ће и сама бити заснована на иновативним и онлајн методама комуницирања, које омогућавају двосмерну комуникацију њиховим корисницима. Самим тим, током октобра и новембра 2014. године ће у оквиру пројекта бити организоване два Тwиттер чета и једна Тwеет-Уп сесија, која ће бити одржана истовремено на трговима у 5 градова Србије.

Пројекат „Европа за понети – унапређење информисања младих о Европској унији и процесу европских интеграција“ реализује Београдска отворена школа уз подршку Канцеларије за европске интеграције Владе Републике Србије.