Програм професионалног усавршавања у Великој Британији

25. август 2014. |

Британски савет, у партнерству са Канцеларијом за европске интеграције Владе Србије, а уз подршку Британске aмбасаде у Београду, започео je реализацију „Програма професионалног усавршавања у Великој Британији“, у трајању од августа 2014. године до марта 2015. године.

Oвај програм је инициран у циљу јачања капацитета државне управе за предстојећи процес преговарања Србије са Европском унијоми предвиђа стажирање за шест државних службеника у трајању од шест недеља и два стажирања у трајању од четири недеље у институцијама Велике Британије током јануара и фебруара 2015. године, а намењен је члановима преговарачких група за преговоре о приступању Републике Србије Европској унији.

Пријављивање заинтересованих кандидата се обављаелектронским путем, одласком на линк, а пријавни формулар се попуњава на енглеском језику. Овде можете пронаћи списак питања која ће бити садржана у пријавном формулару. Пријаве се могу подносити почев од 25. августа до 21. септембра 2014. године. Процес селекције кандидата ће обавити независни експерти на основу критеријума релевантности описа посла за процес преговарања са ЕУ, укупног квалитета пријаве и знања енглеског језика.

За сва додатна питања, контакт особа у Канцеларији за европске интеграције је Јелена Стеванов,30 61 129 или jstevanov@mei.gov.rs.