Билатерални скрининг за Поглавље 10 сутра у Бриселу

09. јул 2014. |

У оквиру припрема Републике Србије за приступање Европској унији, у Бриселу ће се 10. и 11. јула 2014. одржати билатерални скрининг за преговарачко поглавље Информационо друштво и медији (подгрупа 10). Преговарачко поглавље 10 чине три области: Електронске комуникације, Информационо друштво и Аудио-визуелна политика. Носилац преговарачке групе је Министарство трговине, туризма и телекомуникација.

Стога у циљу припреме за овај састанак Влада Републике Србије је, на предлог Министарства трговине, туризма и телекомуникација, усвојила основу за учешће  на билатералном скринингу која садржи и основне елементе поглавља о којем се преговара. Ову основу чине  постигнути степен усклађености са правним тековинама Европске уније, подаци о спровођењу и примени прописа, институционални оквир и планови у погледу даљег усклађивања и примене прописа.

Поред представника Министарства трговине, туризма и телекомуникација, билатералном скринингу у Бриселу, присуствоваће и шеф преговарачког тима за приступање Европској унији Тања Мишчевић, представници Канцеларије за европске интергације, Мисије РС у Бриселу, Министарства културе и иформисања, Министарства унутрашњих послова, Министарства одбране, Регулаторне агенције за електронске за комуникације и поштанске услуге, као и Републичке радодифузне агенције.