Експланаторни скрининг за поглавље 10 - Информационо друштво и медији

21. мај 2014. |

Експланаторни скрининг за поглавље 10 „Информационо друштво и медији” биће одржан 22-23. маја 2014. године у Бриселу. Сврха предстојећег експланаторног скрининга је да Европска комисија представи правне тековине Европске уније у области информационог друштва и медија и објасни која су њена очекивања по питању степена усклађености са предметним актима.

Са друге стране, представници Републике Србије имаће прилику да добију разјашњења и одговоре на питања од експерата Европске комисије која ће им бити од користи ради бољег разумевања прописа који чине правне тековине ЕУ у овој области.

Прописи који ће бити представљени на састанку покривају целокупан спектар тема из области информационо-комуникационих технологија и аудиовизуелне политике, као што су Дигитална агенда за Европу, питања од значаја за рад регулаторног тела у области електронских комуникација, питања везана за радио спектар и Интернет домене, безбедност на Интернету, еУправа, електронска трговина, условни приступ, заштита малолетника, пружање медијских и аудиовизуелних услуга у складу са ЕУ стандардима и друго.