Дирекција за европске интеграције Савета министара Босне и Херцеговине у посети Канцеларији за европске интеграције

09. април 2014. |

Делегација Дирекције за европске интеграције Савета министара Босне и Херцеговине била је у радној посети Канцеларији за европске интеграције Владе Републике Србије, у понедељак 7. априла. Циљ посете је био упознавање са детаљима информационо-технолошких аспеката функционисања електронске базе која прати Национални програм за усвајање правних тековина Европске уније (НПАА).

Петочлану делегацију су предводили шефови Одсека за стратегију и планирање, односно за информационо-документационе послове. Представници Канцеларије из Одсека за економска и социјална питања и припрему предлога аката у процесу усклађивања прописа представили су основне намене базе и њене функције, и појаснили начин на који се она оперативно користи.

Стручњаци Канцеларије из области информационих технологија одржали су презентацију у вези са техничким аспектима припремања, одржавања и коришћења базе.

Овај састанак је наставак досадашње успешне сарадње између Дирекције и Канцеларије, у даљим напорима обеју земаља у процесу приступања Европској унији.