Десет година од оснивања Канцеларије за европске интеграције

17. март 2014. |

Данас је 10 година од оснивања Канцеларије за европске интеграције – од тренутка када је Влада одлучила да на систематски и координиран начин приступи придруживању Србије Европској унији, а потом и свим реформама које су за неопходне за чланство.

Приоритет је Европа као систем вредности, као скуп правила, закона, изграђених институција. Зато смо ту од првог дана, да колегама у Влади помогнемо у ефикасном обављању свих послова у вези са преговорима о чланству, са спровођењем Споразума о стабилизацији и придруживању, усклађивањем домаћих прописа са правним тековинама ЕУ, координацијом међународне развојне помоћи, програмирања ИПА фондова, спровођења програма прекограничне сарадње, превођењем и припремом националне верзије прописа ЕУ, комуникацијом са јавношћу о овим активностима, као и за спровођење обуке из области Европске уније.

Захваљујемо свима који су нам помогли да у ових 10 година будемо ефикасани, одговорни и да на време испуњавамо обавезе којих смо се прихватили, пре свега државним службеницима чији је професионализам и ентузијазам у овој области један од кључних нашег заједничког рада – у свим институцијама Владе, Народне скупштине, Народне банке, независним телима. Такође, хвала и колегама из невладиног сектора са којима од почетка сарађујемо у истом циљу – унапређењу сваког сегмента живота грађана наше земље, као и новинарима који помно прате наш рад од првог дана, 16.марта 2004. године.