Одржан семинар о Заједничкој пољопривредној политици Европске уније

10. март 2014. |

Амбасаде земаља чланица Вишеградске групе (Република Чешка, Република Мађарска, Република Пољска и Република Словачка), у сарадњи са Канцеларијом за европске интеграције Владе Републике Србије, организовале су семинар о Заједничкој пољопривредној политици Европске уније 10. марта у Београду.

Експерти из престоница четири земље чланице поделили су своје искуство са српским експертима из Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде о две кључне теме: о директним плаћањима и вези између националног и европског пољопривредног тржишта. Семинар је одржан непосредно пре скрининга за Поглавље 11 (пољопривреда и рурални развој), што ће значајно допринети знању и бољој припремљености администрације Србије у процесу европских интеграција.

Догађај је организовала земља која тренутно председава Вишеградском групом, амбасада Републике Мађарске у Београду. На отварању семинара, представници амбасада земаља чланица Вишеградске групе поновили су да ове земље пружају чврсту и трајну подршку напорима Србије у процесу европских интеграција, како на политичком, тако и на техничком нивоу.