Одржана радионица о дигиталним комуникацијама у процесу европских интеграција Србије

06. фебруар 2014. |

Радионица о дигиталним комуникацијама у процесу европских интеграција Србије и преговорима о чланству Србије у Европској унији одржана је 30. и 31. јануара 2014. у оквиру пројекта Стратегија дигиталног комуницирања о ЕУ у организацији Канцеларије за европске интеграције Владе Србије, а уз подршку амбасаде Велике Британије у Београду.

Предавачи ове дводневне радионице, намењене стручењацима који се у институцијама Републике Србије баве комуникацијама и односима са јавношћу, били  су британски експерти за дигиталне комуникације Џими Лич, Ендрју Вајт, као и саветник за политичке и владине комуникације у Фејсбуку, Елизабет Линдер

Први дан ове дводневне обуке био је посвећен идентификацији публике, техникама и начинима осмишљавања и пласирања најзначајнијих порука,  дигиталним и аналогним комуникационим каналима, а говорило се и о растућем значају друштвених мрежа у званичним државним комуникацијама.

Други дан радионице био је у потпуности посвећен дигиталним средствима комуникације и друштвеним  мрежама, са посебним нагласком на коришћење Фејсбука.

Циљ пројекта Стратегија дигиталног комуницирања о ЕУ, који спроводи  Канцеларија за европске интеграције Владе Србије, уз финансијску подршку Амбасаде Велике Британије у Србији, је успостављање и планирање система дигиталног комуницирања за потребе процеса преговарања Србије са ЕУ, као и пружање помоћи Преговарачком тиму у формирању јединственог система комуникације са јавношћу путем веб портала за преговоре и  свих  осталих облика дигиталног комуницирања.
 
Канцеларија за европске интеграције и овај пројекат спроводи руководећи се препорукама наведеним у Стратегији комуникације Владе Србије о процесу приступања Европској унији, као и захтевима за припрему почетка преговора о чланству Србије у ЕУ.