Наставак кампање "Европа куца на твоја врата" у Лесковцу

26. април 2005. |

Лесковац, 25. април 2005 - Потпредседник Владе и шеф преговарачког тима Републике Србије за преговоре са Европском унијом Мирољуб Лабус, министар за економске односе са иностранством Милан Париводић, амбасадор Француске у СЦГ Иг Перне, секретар Канцеларије за придруживање ЕУ Владе Србије Тања Мишчевић и отправник послова Делегације Европске комисије у СЦГ Есмералда Хернандез Арагонез посетом Лесковцу наставили су заједничку вишемесечну кампању `Европа куца на твоја врата`.


Делегација Владе Србије, Европске комисије и амбасадор Француске разговарали су у Лесковцу са председницима општина и привредницима Јабланичког округа о економској ситуацији и могућностима за напредак и развој текстилне индустрије у овом подручју након потписивања Споразума о текстилу са Европском унијом.


Такође, делегације Владе Србије и Европске комисије посетила је и Музеј текстила и електрану ''Вучје'', након чега је разговарала и са ученицима Прве текстилне школе о процесу европских интеграција и њиховој преспективи у овој индустријској грани.


Кампања `Европа куца на твоја врата` има информативно-едукативни карактер јер представници државе који су директно укључени у процес придруживања наше земље Европској унији, заједно са својим европским партнерима кроз средства јавног информисања и директне сусрете са грађанима објашњавају како функционише ЕУ, зашто је за Србију значајно да убрзаним корацима настави пут ка Европи и како ће се процес одразити на стандард и свакодневни живот грађана.