Округли сто „Започињање преговора са ЕУ и владавина права у Србији“ у Новом Пазару

07. октобар 2013. |

Европски покрет у Србији (ЕПуС) и Мрежа Европског покрета у Србији, уз подршку Канцеларије за европске интеграције Владе Републике Србије, организујују округли сто „Започињање преговора са ЕУ и владавина права у Србији“ , који ће бити одржан 8. октобра 2013. у Галерији Културног центра Новог Пазара.

На скупу ће говорити Мехо Махмутовић, градоначелник Новог Пазара, Бранко Ружић, министар без портфеља задужен за европске интеграције Владе Републике Србије, Тања Мишчевић, шеф преговарачког тима Србије за преговоре о чланству у ЕУ, Огњен Мирић, заменик директора Канцеларије за европске интеграције Владе Републике Србије, а модератор је Бисера Шећерагић, председник Европског покрета у Србији из Новог Пазара.

Дискусија у оквиру округлог стола биће посвећена разматрању предности приступања Србије Европској унији (ЕУ) када је у питању владавина права у Србији, са освртом на Преговарачка поглавља 23 и 24.

Округли сто „Започињање преговора са ЕУ и владавина права у Србији“, биће организован у оквиру пројекта “Европска унија – прилика или препрека?”, који ЕПуС и Мрежа Европског покрета у Србији спроводе уз подршку Канцеларије за европске интеграције.

Циљ пројекта је да допринесе унапређењу разумевања процеса европске интеграције Србије кроз представљање конкретних ефеката и последица чланства у ЕУ. Тим поводом, у сарадњи са чланицама Мреже ЕПуС-а у Суботици, Ваљеву, Краљеву, Новом Пазару и Лесковцу, биће организовано пет округлих столова од којих ће се сваки бавити ефектима приступања Европској унији у појединим областима релевантним за процес европске интеграције Србије.