Прослава Дана европске сарадње у центру Београда

20. септембар 2013. |

У Београду, у суботу, 21. септембра, у 12.00 часова, у улици Кнеза Михаила, на платоу код бившег „Руског цара“, Канцеларија за европске интеграције организује такозвани флеш моб догађај поводом Дана европске сарадње. Преко четрдесет плесача ће учествовати у петоминутном музичко-плесном перфомансу, где ће кроз игру, познате мелодије и непосредну комуникацију и интеракцију са грађанима представити наша сарадња са државама чланицама ЕУ које нас окружују- Бугарском, Мађарском, Румунијом и Хрватском.

Наводимо да су Бранко Ружић, министар без портфеља задужен за европске интеграције, Тања Мишћевић, шеф Преговарачког тима за вођење преговора о приступању Републике Србије Европској унији, као и представници амбасада горе наведених држава, потврдили присуство на овом скупу.

Дан европске сарадње, 21. септембар, слави важност и достигнућа територијалне сарадње кроз локална дешавања која се организују широм Европе. Европска територијална сарадња је инструмент Европске уније који повезује људе суседних држава у циљу превазилажења заједничких проблема које једна држава сама не би могла лако да реши. Удруживањем знања и средстава, Европска територијална сарадња помаже развоју администрације, развоју саобраћаја, здравствених услуга, образовања и много других важних области. Више информација о Дану европске сарадње можете да пронађете на линку www.ecday.eu .