Отворен конкурс за „Програм стажирања у Великој Британији“

09. септембар 2013. |

Британска амбасада у Београду и Британски савет у партнерству са Канцеларијом за европске интеграције Владе Србије започели су реализацију „Програма стажирања у Великој Британији“ у трајању од септембра 2013. године до марта 2014. године. 

Програм је инициран у циљу јачања капацитета државне управе за предстојећи процес преговарања Србије са Европском унијом, а његова реализација је подстакнута добром праксом и резултатима пројекта „Говорите европски“, који је омогућио стажирање  29 државних службеника у периоду од 2010. до 2012. године, као и програма стажирања у Великој Британији за пет државних службеника током прошле године.

Нови програм предвиђа стажирање за седам државних службеника у трајању од шест недеља и два стажирања у трајању од четири недеље у институцијама Велике Британије током јануара и фебруара 2014. године, а намењен је члановима подгрупа Стручне групе за припрему и преговоре о приступању Републике Србије Европској унији. Одабир институције у којој ће се стажирати биће предмет договора стажисте, британског експерта и институције домаћина у Великој Британији. 

Заинтересовани кандидати пријавне формуларе могу преузети са интернет страница Канцеларије за европске интеграције ОВДЕ или Британског савета (www.britishcouncil.rs) и попуњене на енглеском језику послати госпођи Мирјани Николић, координатору пројекта у Британском савету, на адресу mirjana.nikolic@britishcouncil.rs. Пријаве се могу подносити почев од 10. септембра до 1. октобра 2013. године. Процес селекције кандидата ће обавити независни експерти на основу критеријума релевантности описа посла за процес преговорања са ЕУ, укупног квалитета пријаве и знања енглеског језика.