Изложба фотографија “Примењена носталгија“ биће отворена 25. јула

18. јул 2013. |

Канцеларија за европске интеграције, у сарадњи са Министарством спољних послова Владе Србије, у четвртак, 25. јула у Београду, у галерији Народне банке Србије, организује отварање седме по реду изложбе фотографија “Примењена носталгија”.

Изложбу ће отворити министри спољних послова Србије и Литваније, господин Иван Мркић и господин Линас Линкевичијус, уз кратка обраћања представника Канцеларије за европске интеграције и сталног представника УНДП у Србији, који је финансијски подржао ову активност. Такође, иста изложба биће предстаљена публици у Виљнусу до краја године.

Ова изложба део је активности Канцеларије у реализацији Стратегије комуникације Владе о приступању Србије Европској унији.

“Примењена носталгија” је пројекат који подразумева организацију и представљање изложбе фотографија насталих у главном граду државе председавајуће Европском унијом (фотограф из Србије) и Београду (литвански фотограф). Последње недеље маја, аутор из Србије посетио је Виљнус, главни град Литваније и фотографисао места, догађаје, сцене и људе који га подсећају на његов родни град. Ауторка из земље председавајуће ЕУ посетила је Београд и такође фотографисала град са истом намером. Основна идеја “Примењене носталгије” је да унапреди културну размену између двеју земаља, као и да промовише европске вредности и сарадњу Србије са државама чланицама ЕУ.