Пројекат Евростар бус

08. септембар 2004. |

У среду, 8. септембра 2004. г, у Београду је свечано представљен пројекат Евростар бус. Пројекат ће реализовати Европски покрет у Србији, у сарадњи са омладинским организацијама Генерација 21 и Млади европски федералисти Београда. Циљ пројекта је информисање грађана о најважнијим аспектима Европске уније и промовисање европских вредности у Србији и Црној Гори. Пројекат ће помоћи Амбасада Краљевине Холандије, Амбасада Шведске, Британска амбасада, Делегација Европске комисије у СЦГ и Европска агенција за реконструкцију.

Евростар бус ће у наредних неколико месеци обићи Нови Сад, Ниш, Ужице, Чачак, Пирот, Нови Пазар, Подгорицу, Бијело Поље и Нкшић. У овим градовима биће организоване бројне промотивне активности, у оквиру којих ће представнци држава чланица ЕУ, званичници Делегације Европске комисије у СЦГ, представници Канцеларије за придруживање Европској унији Владе Републике Србије и активисти Европског покрета разговарати са грађанима и делити информативни материјал.

Канцеларија за придруживање Европској унији Владе Републике Србије у потуности подржава овај пројекат и учествоваће у његовој реализацији. Канцеларија ће за потребе Евростар бусове библиотеке поклонити одређени број својих брошура