Кампања ,,Европа куца на твоја врата"

05. април 2005. |

Београд, 5. април 2005. године - Потпредседник Владе Републике Србије Мирољуб Лабус, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Ивана Дулић-Марковић, министар за државну управу и локалну самоуправу Зоран Лончар и секретар Канцеларије за придруживање Европској унији Тања Мишчевић боравили су данас у Новом Саду, у оквиру кампање `Европа куца на твоја врата`.

Делегација Владе, коју је предводио Лабус, разговарала је у Новом Саду са представницима градске власти, пољопривредницима и грађанима, а посетила је и Новосадски универзитет, где је одржано предавање за студенте на тему ''Србија и европске интеграције''.



Кампања ''Европа куца на твоја врата'' има информативно-едукативни карактер, а представници државе који су директно укључени у процес придруживања наше земље Европској унији, кроз средства јавног информисања и директне сусрете са грађанима, објашњаваће како функционише ЕУ, зашто је за Србију значајно да убрзаним корацима настави пут ка Европи и како ће се овај процес одразити на стандард и свакодневни живот грађана.



Посебан акценат кампање усмерен jeна младе и њихову улогу и перспективу у процесу европских интеграција.