Почела кампања Европа куца на твоја врата

29. март 2005. |

БЕОГРАД, 28. март 2005 - Влада Србије и Делегација Европске комисије у Србији и Црној Гори започеле су, у Крушевцу, вишемесечну кампању `Европа куца на твоја врата`.

Делегација Владе Србије, коју је предводио потпредседник владе Мирољуб Лабус и шеф Делегације Европске комисије Жозеп Љоверас разговарали су у Крушевцу са представницима општинске власти, привредницима, грађанима, средњошколцима и студентима.

На главном градском тргу био је постављен Евростар аутобус испред којег је организован квиз за ученике основних школа из Крушевца.

Потпредседник владе и шеф Делегације Европске комисије посетили су и крушевачку Гимназију где су одржали предавање на тему `Србија и европске интеграције`.

Кампања има едукативни карактер јер ће представници државе са европским партнерима објашњавати грађанима како функционише ЕУ, зашто је за Србију значајно да убрзаним корацима настави пут ка Европи и како ће се процес одразити на стандард и живот грађана.

Посебан акценат кампање биће на младима и њиховој улози и перспективи у процесу европских интеграција.

Пројекат заједнички организују кабинет потпредседника Владе Србије, Канцеларија за придруживање Европској унији Владе Србије и Делегација Европске комисије у Србији и Црној Гори.